Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Díszpolgárát gyászolja Nagykálló

| 2022. 05. 11. | 19:07:00
Tanácselnöksége alatt sok beruházással gyarapodott a település.
Díszpolgárát gyászolja Nagykálló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Rabatin János, Nagykálló díszpolgára. 89. éves volt.

A „Nagykálló Város Díszpolgára” címet annak a személynek ítélik oda, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartását köztisztelet övezi. A címet Rabatin János is megkapta, aki a 60-as évek elején költözött Nagykállóba. Kezdetben a helyi TSZ elnökhelyettese volt.

Rabatin János 1976-tól volt Nagykálló tanácselnöke. Az ő irányítása idején a község lakói több, sikeres beruházást valósítottak meg társadalmi munkában. Ebben az időszakban épült fel a 12 tantermes Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, 600 adagos konyhával, nagyméretű tanteremmel, ebédlővel, az új óvoda 7 csoport részére, több mint 100 lakás készült el, melynek köszönhetően felszámolták cigánytelepeket és végleg megszűntek a földbe ásott lakások a településen, de ekkor alakították ki az idősek otthonát is.

Emlékét szeretettel megőrizzük, családját együttérzésünkről, részvétünkről biztosítjuk. Nagykálló Város Önkormányzata Rabatin Jánost saját halottjának tekinti - írták Nagykálló hivatalos oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés