Hirdetés

Hirdetés

Többszörösen büntetett előéletű a Nyíregyházán száguldozó nagykállói

szabolcsihir.hu

2022.05.23. 12:10

Többszörösen büntetett előéletű a Nyíregyházán száguldozó nagykállói
(Fotó: rendőrség/archív)

Menekülés közben csapódott kerítésnek luxusautójával – letartóztatták.

Hirdetés

Közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság június 20-ig elrendelte T.Cs.GY. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a férfi május 17-én a délutáni órákban Nyíregyháza lakott területén közlekedett az általa használt luxus személygépkocsival, a jobb első ülésen utast szállítva. Közlekedése során rendőrjárőrök intézkedés alá akarták vonni, ezért a megkülönböztető fény- és hangjelzést bekapcsolva követni kezdték.

Mikor a férfi észlelte a rendőrautót, gyorsítani kezdett, és megpróbált elhajtani a rendőrök elől. Szabálytalan közlekedése miatt több autósnak is ki kellett térnie a gyanúsított elől a baleset elkerülése érdekében, miközben a férfi folyamatosan növelte a sebességét, így akarta kivonni magát a rendőri intézkedés alól. 

A menekülés során – az eltúlzott sebessége miatt – a gyanúsított elvesztette uralmát a gépjármű felett, és először egy parkoló autónak, majd egy ingatlan utcafronti kerítésének ütközött. Ezt követően a férfit intézkedés alá vonták. A baleset következtében a gyanúsított utasa 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. 

Az intézkedés során megállapították, hogy a gyanúsított érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, a bíróság 2021 szeptemberében jogerősen több évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi ezen túlmenően is többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Emellett az elmúlt 2 évben 24 alkalommal indult vele szemben a közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.
NyíregyházaNagykállóközúti veszélyeztetésjárművezetés az eltiltás hatálya alatt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés