Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elbocsátások a szabolcsi kormányhivatalban?

| 2022. 06. 16. | 10:40:00
Tíz százalékot is meghaladó létszámcsökkentési tervről beszélnek.
Elbocsátások a szabolcsi kormányhivatalban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmincmilliárd forintot akar megspórolni az Orbán-kormány. Már készül a terv az elbocsátásokra - írja a Népszava. A lap úgy tudja, Szabolcs-Szatmár-Beregben a kormányhivatalban a dolgozók 10 százalékától válnának meg.

„A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – szúrta ki a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében. Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy bármelyik állami hivatal, minisztérium vagy háttérintézmény kénytelen lehet megválni több dolgozójától.

Egyre több jelzést kapunk arról, hogy a komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak – mondta a lapnak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné. Információik szerint a kormányhivatalokat nem egységesen érintik majd a kirúgások. Tíz százalék fölötti létszámcsökkentési tervekről tudnak Szabolcsban, de a fővárosi szervezethez nem nyúlnának.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés