Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan változtathatják meg a felhőalapú megoldások a szerencsejáték-iparágat?

| 2020. 08. 04. | 19:58:00
Az új technológia számos előnyt kínál a játékosok számára.
Hogyan változtathatják meg a felhőalapú megoldások a szerencsejáték-iparágat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A modern technológia a világunkban az egyik leggyorsabban fejlődő újítás. Új koncepciók születnek napról napra, és tucatnyi iparág használja őket. Az online szerencsejáték-ipar sem kivétel, amely mára jelentősen különbözik a néhány évvel ezelőttitől. A kedvenc játékához már nem kell lemezt vásárolnia – csak lépjen fel az internetre, és válogasson a több száz játéklehetőség közül.

Mi az a cloud gaming?

A cloud gaming, avagy felhőalapú online játék az online játékok előmozdítására szolgál. Egy külső online szerver futtatja a játékokat, nem pedig a készülék. Hasonló a videó streaminghez, ahol az események valós időben láthatók.

A „felhő” olyan kiszolgálókra utal, amelyek online találhatók és érhetők el, interneten keresztül. A kiszolgálókat futtató adatbázisok és szoftverek szintén a felhő részét képezik. A felhőkiszolgálókat világszerte speciális adatközpontokban találhatjuk meg. Ugyanazokat az alkalmazásokat és fájlokat bármilyen eszközről elérheti, mivel ezeket az információkat a távoli szerverek tárolják, nem pedig a készüléke. Épp ez teszi lehetővé, hogy például a különféle közösségi médiafiókokhoz különböző okostelefonokon is hozzáférhet, úgy, hogy továbbra is ugyanazok a képek, videók és üzenetek érhetők el.

A felhő számtalan ipari igény kielégítésére szolgál. Az email-szolgáltatók nagymértékben támaszkodnak a felhő alapú megoldásokra, ahogyan az olyan tárhely szolgáltatók is, mint a Dropbox. A felhőalapú játékok manapság ugyancsak népszerűek, és számos előnnyel járnak.

A cloud gaming előnyei

A felhőalapú megoldások számos módon alakítják az online játékokat.

  • Fokozott biztonság. A felhőben az információkat virtuálisan tárolják, ez sokkal biztonságosabb az adattárolásban használt más, hagyományos platformokhoz képest. A hackelés kockázatát, az internet egyik fő problémáját, szintén jelentősen minimalizálják.
  • Készülék kompatibilitás. A felhőalapú megoldások megjelenése előtt kihívást jelentett a játékok elérése alacsonyabb kategóriájú eszközökön. Olyan dolgok, mint a memória, a grafika és az átviteli teljesítmény korlátokat szabtak. A technológiát sem optimalizálták teljes mértékben a felhőalapú számítógépes játékhoz, és az internet sebessége is túl lassú volt. Ez mára gyökeresen megváltozott, így rengeteg eszközön élvezhetjük a felhőalapú játék előnyeit.
  • Alacsonyabb működési költségek. A cégek felhőalapú megoldások segítségével csökkenthetik a szerverméretük és az internet sávszélesség-felhasználásának költségeit. A korábbi játékmodellek miatt a társaságok többet fizettek a szélesebb sávszélességért, ha a forgalmuk nagy volumenű volt, különösen akkor, ha új játékokat adtak ki. A felhőben a kifizetések „pay-as-you-go” rendszeren keresztül történnek, így a vállalatok csak az általuk használt erőforrásokért fizetnek.
  • Könnyű hozzáférés a játékokhoz. Az online kaszinók kihasználják a felhő nyújtotta előnyöket instant játékaikhoz. A választott játék eléréséhez nem kell semmit letöltenie vagy telepítenie. Videojátékok esetén nem kell aggódnia, hogy lemezt kelleni feltöltenie a lejátszáshoz. Ehelyett egyszerűen feliratkozhat egy játékszolgáltatóhoz, mint például a Steam, és azonnal hozzáférhet a játékválasztékhoz. 

Milyen hatással van a cloud gaming az online kaszinókra?

A felhőalapú számítógépes játékok további innovációk lehetőségét kínálják, mint például a virtuális valóság. Az online kaszinók is belekóstoltak már ebbe az ötletbe, de a folyamat a korai szakaszában van. A virtuális valóság headsetek teljesen valósághű kaszinóélményt nyújtanak a játék elejétől a végéig.
Fantasztikusnak hangzik a lehetőség, de a VR (virtuális valóság) headsetekkel kapcsolatos költségek csillagászati méretűek, csak úgy, mint a VR-hez kapcsolódó számítógép futtatásának és frissítésének költségei. Ez az a pont, ahol a felhőalapú számítógépes játék hasznos lehet, és tovább mozgathatja a folyamatot. Szakértőnk, Deli Peter szerint mindez jó néhány lehetőséget kínál az online kaszinók jövőbeli fejlesztésére nézve:

  • Blackjack: már elérhető egy „Blackjack Bailey” nevű VR kiadás, amely megmutatja, milyen izgalmas a kaszinózás VR élménye.
  • Rulett: a rulett egy szép napon integrálhatja az élő kereskedőket a VR világába, és a kanapéja kényelméből láthatja a kaszinót és élvezheti a játékot.
  • Nyerőgépek: a VR nyerőgép teljesen valósághű élményt nyújthat a beépített különböző témáknak köszönhetően. Először akár ki is próbálhatja a demó verziót, mielőtt megkezdi játékát a választott online kaszinó magyar, természetesen mindezt magyarul.
  • Póker: Képzeljen el egy virtuális valóságbeli világot, ahol minden játékosnak megvan a saját avatarja. Az ellenfél megkeresése egy teljesen új játékélményt jelent.

Konklúzió

A felhőalapú megoldások átalakítják az online játékipart. Valós idejű adatokat szolgáltatnak, és számos eszközről lehet őket játszani. A felhő fokozott biztonsági intézkedéseket, alacsonyabb működési költségeket, valamint a játékokhoz való könnyebb hozzáférést is kínálja. A virtuális valóság hozzáadása új szintre emelheti az online játékokat is. Miért is nem látogat el egy online szolgáltatóhoz, hogy megnézze magának a felhőalapú játékban rejlő lehetőségeket?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés