Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mercedes: 50 milliárdos fejlesztés Kecskeméten

| 2020. 03. 14. | 12:23:00
Présüzemet építenek.
Mercedes: 50 milliárdos fejlesztés Kecskeméten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy ötvenmilliárd forint összegű beruházással új présüzemet épít Kecskeméten a Mercedes-Benz; az autógyár a bővítéssel 200 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kecskeméten.

A kecskeméti Mercedes-gyárban tartott ünnepségen Szijjártó Péter elmondta: az új présüzem 23 ezer négyzetméteren terül majd el, és gyakorlatilag a gyár préskapacitásának megduplázását eredményezi. Hangsúlyozta: a beruházással a magyar gazdaság tovább erősödik. A cél az, hogy továbbra is az Európai Unió leggyorsabb növekedési ütemét tudja felmutatni. Szijjártó Péter közölte: az új üzemben alkalmazott legmodernebb technológia révén nemcsak helyi szinten, de globálisan is hatékonyabbá és rugalmasabbá válik a Mercedesek gyártása. A 120 esztendős hagyományra visszatekintő magyar járműipar az elmúlt években a magyar emberek munkaszeretetének, kreativitásának, szakértelmének és hozzáállásának, valamint a befektetők bizalmának köszönhetően az európai járműgyártás zászlóshajójává vált – mondta. Kiemelte: ma Magyarországon 740 autóiparhoz kötődő vállalat működik.

Zöldítenek

A kecskeméti telephely vezetője szerint az új, rugalmas és innovatív rendszer lehetővé teszi majd, hogy egyre csökkenő energiafelhasználás mellett termelésüket 40 százalékkal növeljék, optimalizálják működésüket és ezáltal csökkentsék a túlórák számát. Christian Wolff hangsúlyozta: elkötelezettek a környezet- és klímavédelem iránt. Az elmúlt években a járművenként felhasznált elektromos áramot már jelentős mértékben csökkentették, a fenntartható üzleti tervük értelmében pedig 2022-től a kecskeméti gyár szén-dioxid-kibocsátásmentesen működik majd. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés