A kínaiak is megérkeztek az elektromos autóikkal az európai piacra

MTI

2020.12.21. 10:56

A kínaiak is megérkeztek az elektromos autóikkal az európai piacra
Az Xpeng Motors G3-as túpusú modellje

Itt egy újabb érv a BMW-nek, hogy igyekezzen a magyarországi beruházással!

Hirdetés

Hirdetés

 Az Xpeng Motors kínai autógyártó száz darab elektromos okosautót szállít le a héten norvég vásárlóknak, ezzel első alkalommal küldenek ki közvetlenül egyéni vásárlóknak Európába kínai gyártású elektromos okosautót - számolt be internetes oldalán hétfőn a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A dél-kínai Kanton (Kuangcsou) városban székelő Xpeng Motors egy hétfőn közzétett közleményben adta hírül, hogy száz darabot szállítanak Norvégiába a G3-típusú utcai terepjárójukból a héten. Hozzátették: a cég aktívan dolgozik az elektromos járművekre felkészült, ezeket támogató kormányzati politikával, valamint a szükséges infrastruktúrával rendelkező egyéb piacokban rejlő lehetőségek felkutatásán. Az Xpeng továbbá az elkövetkező egy év során tervezi Európában is piacra vinni a P7-es típusú elektromos sportautóit.

A G3-as típusú utcai terepjáró 520 kilométeres hatótávolsággal bír, az Xpeng saját fejlesztésű, XPILOT 2.5 nevű, fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerével szerelték fel, illetve automata parkolásos funkcióval rendelkezik.

A sanghaji székhelyű Aiways volt az első kínai elektromos autó-gyártó, amely Európába exportálta okos utcai terepjáróit. 2019-ben összesen 500 darabot szállítottak az U5-ös típusú járműveikből a Hertz Corse olasz autókölcsönzővel kötött megállapodás részeként. Egyéb kínai gyártó - egyebek mellett a BYD és a SAIC - pedig 2020 közepétől kezdték el hagyományos elektromos autóik európai értékesítését.
Kínaelektromos autó

Hirdetés

Szóljon hozzá!