Nem kapkod a BMW

MTI

2021.06.21. 10:02

Nem kapkod a BMW

Kiderült, mikorra állnak át teljesen az elektromos mobilitásra.

Hirdetés

Hirdetés

Lassúbb ütemben készül kiszállni a BMW a hagyományos belsőégésű motorok gyártásából német konkurensénél, az Audinál. – A végső döntéshozó iparágunkban mindig az ügyfél kell hogy legyen. Ezt sosem lenne szabad szem elől téveszteni – fogalmazott Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója a Passauer Neue Presse és a Donaukurier lapoknak adott interjúban.

A BMW konszern tervei szerint 2030-ra az értékesítési volumennek a felét adják majd a teljesen elektromos hajtású modellek. – Aki addigra teljesen kiszállna a belsőégésű motorokból, az értékesítési volumenének a feléről lesz kénytelen lemondani és elindítja a lejtőn saját vállalatát – mondta. Rámutatott, hogy valóban lesznek városok, régiók és országok, amelyek addigra már teljes egészében át fognak állni az elektromos mobilitásra. Világszerte azonban, a BMW 140 piacán "nem ez lesz a helyzet".

A Volkswagen konszern érdekeltségébe tartozó Audi a napokban jelentette be, hogy az évtized közepén mutatja majd be legutolsó belsőégésű motoros új modelljét, majd 2032-2033-tól már csak elektromos hajtású modelleket értékesít majd.
BMW

Hirdetés

Szóljon hozzá!