Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen waxot érdemes választani?

| 2022. 06. 14. | 16:25:00
XXX
Milyen waxot érdemes választani?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kellően alapos és körültekintő autómosással átmenetileg el lehet érni, hogy az autónk szép tiszta legyen, és fényesen csillogjon. Ugyanakkor amint elkezdjük használni a kocsit, óhatatlanul megjelennek rajta az első szennyeződések. Felverődik rá a por, bogarak csapódnak az autónak, és hamar újból koszos lesz a négykerekű.

Túl azon, hogy a fáradságos munkánk kapcsán lehet az az érzetünk, hogy kárba veszik rövidesen, más problémák is felvetődnek. Nemcsak por és bogarak kerülnek az autóra, amelyek magasnyomású mosó használatával, autósamponnal, bogároldóval és mikroszálas kendővel viszonylag gyorsan eltávolíthatóak, hanem egy-egy apróbb karc is megjelenhet a kocsin, a fényezésen esett csorba pedig ronthatja az autó esztétikai képét.

Ha szeretnénk gondoskodni arról, hogy az autó sokáig maradjon ragyogó, akkor többre van szükség egy mezei autómosásnál. Érdemes bevetni különféle autóápolási szereket a POLIRTECH.HU oldaláról, mint amilyen többek között a wax.

Segítség a megfelelő wax kiválasztásához

A wax képes bevonatot alkotni a kocsi felületén, amely vízvisszataszító hatású, és elősegíti, hogy minél tovább maradjon olyan az autó, mintha frissen mostuk volna le. Ha minőségi karnaubaviaszt választasz, akkor egyszerre lehet mély, fényes és kemény a bevonat, továbbá hidrofób is. Ezekben a típusú waxokban olyan polimerek vannak, amelyek a karnaubaviasszal kitűnő egyveleget képeznek.

A neutrális színű wax bármilyen színű autón jól mutat, legyen az akár fehér, zöld, kék vagy piros. Ilyen például a Bilt Hamber Double Speed wax is. A terméket használók elmondása alapján az eredmény rendkívül látványos.

Legyél alapos!

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő waxot, akkor jöhet a munka java, azaz a kerámiabevonat elkészítése. Ezt nem lehet futtában elvégezni még akkor sem, ha kifejezetten jó minőségű terméket vásárolunk. Mindenképpen érdemes több órás műveletre felkészülni.

A szóban forgó termékhez mikroszálas törlőkendőt is adnak, valamint applikátort is. Az alapos mosást és szárítást követően az applikátor segítségével megkezdhetjük a wax felvitelét. Határozott, ám egyben finom mozdulatokkal célszerű dolgozni, így elkerülhető, hogy csorba essen a fényezésen.

Utolsó simítások

Ha a wax felvitelre került, akkor a mikroszálas törlőkendővel óvatosan le kell törölni a négykerekűről! Ha kellően pontosan követed a fenti útmutatást, akkor gyönyörűen fog ragyogni az autó, és nemcsak az indulás pillanatáig.

Nagyon fontos, hogy minden autóápolási termékhez, így a waxokhoz is mellékelnek használati utasítást. Bár cikkünkben igyekeztünk lényegretörően megfogalmazni a wax használatának mikéntjét, azzal aligha árthatsz magadnak és az autódnak, ha alaposan áttanulmányozod az útmutatót, és betartod a szükséges óvintézkedéseket és a használattal kapcsolatos tanácsokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés