Hirdetés

Milyen az ideális munkahely a nyíregyházi hallgatóknak?

unideb.hu

2017.12.08. 14:17

Milyen az ideális munkahely a nyíregyházi hallgatóknak?
Fotók: unideb.hu

Helyiek is ringbe szálltak.

Hirdetés

Hirdetés

Alkotói közösség gondolatvezérlésű chippel vagy szuperintelligencia az emberek és a robotok szimbiózisában – a XXII. század ideális munkahelyét mutatták be a középiskolások a Debreceni Egyetem tanulmányi versenyén. Az intézmény Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) idén nyolcadik alkalommal szervezte meg az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

– Nem titkolt célunk ezzel a rendezvénnyel, hogy bemutassuk a középiskolásoknak a közgazdaságtan filozófiáját, szépségét, és ebbe az irányba tereljük a gazdaságtudományok iránt érdeklődő reménybeli hallgatóinkat – hangsúlyozta Erdey László, a DE GTK dékánhelyettese a verseny december 8-ai döntőjén.

Az idei megmérettetésre a keleti régióból 22 csapat nevezett, amelyek az első, november 15-én tartott fordulón egy totót töltöttek ki és elküldték az idei tematikában készült pályamunkájukat.

– A feladat ezúttal az volt, hogy mutassák be kreatívan a fiatalok, hogyan képzelik el a jövő sikeres vezetőjét, ideális munkahelyét. Alkossanak eddig akár nem is létező munkaköröket, tervezzék meg a XXII. századra jellemző munkaszervezést, munkahelyi környezetet. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mit jelent számukra a karrier és szerintük milyen képességekre, készségekre lesz szükségük a sikerhez a jövőben – részletezte Bácsné Bába Éva, a DE GTK tanszékvezető egyetemi docense, a verseny szervezője.

A pályamunkákat három független HR szakember bírálta el, és a legjobb hat került a decemberi döntőbe. Köztük egy egri, egy miskolci, két nyíregyházi, valamint két debreceni csapat, az egyetem két gyakorlóiskolájának háromfős alakulata.

A versenyt „A munka doktorai” (az egri  Informatikai, Közgazdasági, Nyomdai Szakközépiskola és Szakiskola) nyerték, akik egy nyugat-európai tanulmányúttal lettek gazdagabbak. A második helyen a „HáRmas” (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája) végzett, akik Campus fesztivál bérletet kaptak jutalmul, míg a bronzérmes a miskolci „Lévay eLit” (Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon) csapata egyetemi ajándékcsomagot nyert.
Nyíregyházadebreceni egyetempályaválasztás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés