Havi jövedelem várja a nyíregyházi kari szociális munkás hallgatóit

Szabolcsihir.hu

2020.08.14. 15:07

Havi jövedelem várja a nyíregyházi kari szociális munkás hallgatóit
Akiknek fontos a közösségi szolgálat (Fotó: Unideb.hu)

A duális képzés előnyei között ez is szerepel.

Hirdetés

Hirdetés

Két intézmény fogadja a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munkás duális képzésén tanuló hallgatókat,  emellett összesen tíz intézménnyel van együttműködési megállapodása a karnak; a karrierlehetőség adott, hiszen a szociális szférában magas a munkaerőhiány, az emlegetett intézmények a náluk tanuló fiatalokkal is tervezik az üres állások betöltését – osztotta meg az Unideb.hu-val Szoboszlai Katalin. Az Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézetének docense elmondta: a szakmát elsősorban azok választják, akikhez családi történetek, személyes vonatkozások miatt közel áll a terület, akiknek fontos a közösségi szolgálat, az önkéntes munka.

A jelentkezők szeretnének időseknek, gyerekeknek, családoknak, nehéz helyzetben élőknek segíteni a problémák kezelésében – fűzte hozzá.

A képzés indulásától kezdve a fiatalok hallgatói munkaszerződést kapnak a partnerintézményektől, egy, a minimálbérnél alacsonyabb, de egy tanulmányi ösztöndíjnál magasabb havi jövedelemmel. Ezt a tanulmányaik megkezdésétől 3,5 éven át kapják iskolai és gyakorlati időszakban egyaránt. Ezen kívül munkabéren felüli juttatásokban is részesülnek.

Részletek az egyetemi portálon.

Nyíregyháza Debreceni Egyetemszociális munka

Szóljon hozzá!

Hirdetés