Hirdetés

Ezer mécses égett Nyíregyházán az áldozatokért + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2020.12.17. 21:35

Ezer mécses égett Nyíregyházán az áldozatokért + FRISSÍTVE
Fotó: Facebook

A Nyíregyházi Egyetemen a koronavírusban elhunytakra emlékeztek.

Hirdetés

Ezer mécsest gyújtottak meg december 17-én a Nyíregyház Egyetem tanárai és diákjai a koronavírus-járványban elhunytak emlékére az egyetem előtti dísztéren.

A résztvevők a járvány magyar áldozatainak emléke előtt tisztelegtek.

Frissítés: December 17-én, csütörtök délután a Nyíregyházi Egyetemen 1.000 mécses fényével emlékeztek meg jelképesen a koronavírus magyarországi áldozataira. Az eseményen megemlékező gondolatokat mondott el Vassné dr. habil. Figula Erika, az intézmény rektora, majd Juhász Erika, a Zenei Intézet mestertanára népdalokat énekelt, miközben az egyetem vezetősége, oktatói, hallgatói, a gyakorló iskola vezetősége meggyújtották az utolsó ötven mécsest - írták a a Nyíregyházi Egyetem honlapján.

Megemlékező beszédében a rektor elmondta, hogy a Nyíregyházi Egyetem mögött nehéz, ugyanakkor eredményes év van. "A 2020-as évben elért eredményeinkért kétszer annyit kellett dolgoznia az egyetem munkatársainak. Köszönet illeti az egyetem oktatóit, dolgozóit, hallgatóit, hogy együtt, egy közösségben, csapatban mindent megtettek, hogy a vírushelyzet miatt megváltozott munkakörnyezetben az oktatás zavartalanul folyjon, eredményes tanévet és féléveket zárhassanak" - fogalmazott, majd megköszönte a kollégáknak azt is, hogy a nehéz helyzetekben támogatták és biztatták, segítették egymást.

A rektor a koronavírus miatt helyzetre utalva elmondta:

„Intézményünk dolgozóit, hallgatóit is megviselte, lelkünket és testünket is nehezítette a vírushelyzet miatti bezártság, meg kellett küzdenünk az új munkakörülményekkel, a vírus miatti félelmünkkel. Ebben az évben sajnos több kollégánkat is elveszetettük, egyikőjüket a koronavírus szövődményei miatt”

– idézte fel a szomorú pillanatokat a rektor.

A megemlékező gondolatokat követően Juhász Erika, a Zenei Intézet mesteroktatója énekelt, közben pedig a Nyíregyházi Egyetem vezetősége, dolgozói, hallgatói nevében a jelenlévők meggyújtották az utolsó ötven mécsest, ezzel is emlékezve a vírus magyarországi áldozataira.

Hirdetés

Hirdetés