Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú beleszállt az úszószövetségbe

| 2017. 06. 21. | 11:46:00
Azt mondja, túl ügyes, zavarja a többieket.
Hosszú beleszállt az úszószövetségbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levelet tett közzé Facebook oldalán a háromszoros olimpiai bajnok úszó, amiben azt sérelmezi, hogy a nemzetközi szövetség, a FINA hogyan bánik az úszókkal - írja az atv.hu.

Hosszú szerint a FINA vezetői úgy vélik a „sportág amatőr, így ők is amatőrök”. Ezzel az úszó szerint a FINA vezetői magukról állítanak ki bizonyítványt, hiszen azt jelentik, hogy az évtizedek során ne sikerült profikat nevelniük.

Szerinte az is komoly baj, hogy csak akkor lehet elérni valamit a sportágban, ha a világ legjobbjai közé kerül, a FINA pedig úgy tudná vonzóbbá tenni az úszást, ha meghallgatná az úszókat.

A levélben azt is írja, hogy az új szabályokat ellene hozták, miszerint a Világkupa-sorozat állomásain összesen négy egyéni versenyszámban lehet csak indulni.

„Én vagyok az a diák, aki az összes tantárgyból kitűnő lett, önszorgalomból rajzszakkörre és énekkarra járt, hogy aztán közöljék vele, jövőre már nem rajzolhat és nem énekelhet, mert túl ügyes, és zavarja a többieket – pedig az igazság az, hogy csak a tanárnak nem tetszett a képem...” 

– írja az úszó.

Hosszú szerint a sportág és a versenyzők érdekei helyett kizárólag saját üzletei érdekeiket tartják szem előtt, miközben ugyanúgy akarják működtetni a sportágat 2017-ben, ahogy 1989-ben tették.

„Nem túlzás kijelenteni, hogy a FINA-ban káosz uralkodik. Átláthatatlan pénzügyek, ötletszerűen módosított szabályok, jövőkép nélküli vezetők” – áll a közleményben.  

„28 éves vagyok. Összesen 21 aranyérmet nyertem olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságokon, és biztos, hogy már többet úsztam, mint amennyit úszni fogok még életemben. Homokba dughatnám a fejem, elversenyezgethetnék szótlanul még egy kicsit, hogy aztán kényelmesen éljek életem végéig”

- írja.

Hozzátette: nem maga miatt írja a nyílt levelet, hanem a mostani fiatal úszókért, azokért, akik egyszer majd utánuk jönnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés