Hirdetés

Egy nyíregyházi legényről áradoznak világszerte

mti

2017.09.21. 10:31

Egy nyíregyházi legényről áradoznak világszerte
Fucsovics Márton (Fotó: mti)

A történelmi tettre a teniszvilág is felfigyelt.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton vezetésével a magyar Davis-kupa csapat 3-1-re legyőzte Oroszországot, ezzel 22 év után kvalifikálta magát a Világcsoportba, ahol Belgiummal játszik majd. A történelmi tettre a teniszvilág is felfigyelt, a Baseline magazin Fucsovicsot választotta meg a hét legjobb teniszezőjének, írja az Origo.

A honlap kiemeli, hogy Fucsovics még sosem győzött a világranglistán a top 50-ben álló játékos ellen, most viszont a közönség által támogatva kettőt is megvert, ezzel az idei Davis-kupa sorozatának egyik legnagyobb meglepetését okozta.

Azt is megemlítik, hogy a magyar teniszező ugyan a 111. helyen áll a világranglistán, ezt ránézésre nem lehetett volna megmondani a hétvégén.

A magyar férfi teniszválogatott az idén döntős Belgiummal mérkőzik a Davis Kupa jövő évi nyolcaddöntőjében. A sorozatot szervező Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szerdai sorsolásán a nyolc lehetséges, kiemelt rivális közül a többek között David Goffinnel és Steve Darcisszal felálló, idén november végén a franciák ellen döntőt vívó belgákat kapta ellenfélül a magyar csapat. Az összecsapásra eredetileg Magyarországon kerülne sor, ám egy új szabálynak köszönhetően a belgák mint döntősök eldönthetik, idegenben vagy otthon szeretnének játszani.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés