Hirdetés

Egy nyíregyházi emelte fel Magyarországot az európai élvonalba!

2017.11.21. 13:50

Egy nyíregyházi emelte fel Magyarországot az európai élvonalba!
Fucsovics Márton (jobbra) és Sávolt Attila (Fotó: mti)

Most a jól megérdemelt pihenőjét tölti.

Hirdetés

Hirdetés

Az idei évet a világranglista 85. helyén záró játékos keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a februári, budapesti challenger-verseny kivételével - amelyen idén döntőt vívott - helyezésének köszönhetően jövőre már az ATP-tornák főtábláján fog szerepelni. Az indiai Púna után az Australian Open, majd a belgiumi Davis Kupa-párharc szerepel a menetrendjében, aztán Budapest után Dubaj és az amerikai keménypályás versenyek következnek.

Most azonban először is elmegyek egy hétre nyaralni, már nagyon régóta várok erre. Aztán három-négy hét kemény felkészülés jön

- árulta el a közeljövőről a 25 éves teniszező, aki idei legnagyobb sikerének az oroszok ellen megnyert szeptemberi DK-párharcot - melynek révén a magyarok 1996 után visszakerültek a világcsoportba -, illetve a top 100-ba való bekerülést tartja. A legfájóbb emlékek közül a US Open első fordulójában a francia Nicolas Mahut-tól elszenvedett ötszettes vereséget említette meg.

 Fucsovics Márton köszönetet mondott edzőjének, Sávolt Attilának, családjának és a magyar szövetségnek (MTSZ),

amely - mint fogalmazott - akkor is kiállt mellette, amikor a 250. helyen állt, és már-már a visszavonuláson gondolkodott. Megemlítette, hogy a keresett pénzdíjának egy részét "visszaforgatja" a sportágba, és a juniorok felkészülését kívánja segíteni.

Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke közölte, nem gondolták volna, hogy az elvégzett több éves munka éppen az idén "jön ki", de hittek benne.

Marci igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát a Davis Kupa-csapatban, emellett átadtuk az óbudai Nemzeti Edzés Központot, ATP-tornát rendeztünk, és a kormány támogatásának köszönhetően Magyarország újra az európai élvonalba tartozik

 - szögezte le a szövetség vezetője.

Fucsovics Márton az újévkor rajtoló indiai tornán kezdi meg a 2018-as szezont.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés