Óriási bravúrral nyert Fucsovics

2019.06.12. 17:54

Óriási bravúrral nyert Fucsovics
Fucsovics Márton (Fotó: mti)

A nyíregyházi három meccslabdát hárított.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva három szettben legyőzte a georgiai Nikoloz Baszilasvilit a 754 540 euró összdíjazású, stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A rangsorban 52. magyar teniszező és a világranglistán 17. riválisa idén már negyedszer csapott össze egymással: eddigi három mérkőzésükből kétszer Fucsovics örülhetett. Stuttgarti mérkőzésük gyors brékváltással kezdődött, majd a rivális húzta be az első szettet.

A második felvonásban egyértelműen a nyíregyházi játékos volt fölényben, sokkal hatékonyabban adogatott riválisánál - sikeres első szervái mögött például mindössze egy pontot veszített el -, kétszer is brékelt, így 28 perc alatt egalizált.

A döntő szett ismét nagy küzdelmet hozott, és bár Fucsovics 1:2-nél semmire bukta a szervajátékát, egyből vissza tudott brékelni. Baszilasvilinek 5:4-es vezetésnél három mérkőzéslabdája is volt, a magyar játékos azonban mindet hárította, majd azonnal elvette georgiai riválisa adogatását és kiszerválta a 2 óra 15 perces találkozót.

Fucsovics a negyeddöntőben a 6. helyen kiemelt kanadai Milos Raoniccsal találkozik, tavaly ugyanezen a tornán, egy fordulóval korábban a kanadai teniszező nyert két játszmában, 6:2, 6:4-re.

Eredmény:
nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 4.) 6:7 (4-7), 6:2, 7:5

Szóljon hozzá!

Hirdetés