Hirdetés

Bravó! Fucsovics először nyert a New York-i főtáblán

| 2020. 09. 02. | 11:03:00
Már mind a négy Grand Slam-tornán van győztes meccse a nyíregyházi ásznak.
Bravó! Fucsovics először nyert a New York-i főtáblán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton pályafutása első győzelmét aratta az amerikai nyílt teniszbajnokság főtábláján. A magyar versenyző (magyar idő szerint szerdán hajnalban) Hugo Dellient múlta felül három játszmában a nyitófordulóban.

Fucsovics Márton 2016 és 2019 között minden alkalommal az első körben búcsúzott, mostani sikerével viszont már mind a négy Grand Slam-tornán van győztes meccse. A találkozót ugyan nem kezdte jól, ugyanis 1:1-nél elvesztette adogató játékát, de aztán 3:3-nál utolérte bolíviai ellenfelét.

Az egyenlítéstől lendületbe jött a magyar játékos, aki ezt követően nemcsak semmire nyert adogatóként, hanem brékelt is, majd könnyedén „kiszerválta” az első szettet (6:3). A második felvonásban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de akkor a világranglistán 66. Fucsovics Márton brékelt, ettől pedig láthatóan megtört a rangsorban 97. ellenfele, ugyanis a következő két játékban még csak labdamenetet sem tudott nyerni (6:3).

A harmadik játszmában 1:1-nél Fucsovics Márton nagyon megszenvedett saját adogató játékával, négy bréklabdát kellett hárítania, de végül megnyerte a gémet, ezzel pedig el is lőtte minden puskaporát Dellien, aki innentől labdamenetet is alig nyert (6:1). A mérkőzés 108 percig tartott.

A 28 éves magyar teniszező ellenfele a második fordulóban a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov lesz, akit múlt héten legyőzött a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tornán a nyolcaddöntőbe jutásért. 

Hirdetés