Hirdetés

Hirdetés

Ha szerda, akkor Fucsovics-Djokovics!

2021.07.06. 19:12

Ha szerda, akkor Fucsovics-Djokovics!
Fucsovics Márton (Fotó: ATP)

A magyar legény a pályafutása során gyűjtött már be nagy skalpokat

Hirdetés

Fucsovics Márton szerdán 14.30-tól (tv: Eurosport) a világelső Novak Djokoviccsal találkozik a wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjében. A nyíregyházi ász  öt játszmában győzte le az orosz Andrej Rublevet a nyolcadöntőben, ezzel karrierje során először jutott be egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. Noha juniorként megnyerte a fiúk versenyét egyéniben, mostanáig anem sok sikerélménye volt a felnőttek a füvespályás Grand Slam-en, a második fordulónál egyszer sem jutott tovább.

Míg Fucsovics és Rublev ötjátszmás csatában fárasztották egymást, Djokovics három szettben, csupán nyolc játékot veszítve jutott a legjobb nyolc közé a chilei Cristian Garín ellen.

A papírforma nyilván a szerb győzelmét sejteti, de Fucsovics már így is történelmet írt, hiszen 1948 óta nem fordult elő, hogy a wimbledoni teniszbajnokságon egyesben magyar játékos szerepeljen a negyeddöntőben. Felszabadult játékkal a magyar meg is lepheti a világelsőt. A pályafutása során gyűjtött már be nagy skalpokat, legyőzte már a háromszoros GS-torna-győztes svájci Stan Wawrinkát kétszer is a világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot, a világranglistán jelenleg második orosz Danyiil Medvegyevet, aztán már idén Wimbledonban két Top 10-es játékost, Diego Schwartzmant és Andrekj Rublevet is.

A Fucsovics-Rublev összecsapás összefoglalója:

teniszwimbledonFucsovics Márton

Hirdetés

Hirdetés