Hirdetés

Újabb fordulat: őrizetbe kerül Djokovics

hvg.hu

2022.01.14. 18:26

Újabb fordulat: őrizetbe kerül Djokovics
A kép illusztráció

Vasárnap döntenek a sorsáról.

Hirdetés

Újra őrizetbe veszik az ausztrál hatóságok Novak Djokovicsot, mielőtt a Szövetségi Bíróság a jelenlegi hírek szerint vasárnap tárgyalja a vízumügyét. A szerb teniszezőnek eközben már hétfőn játszania kellene az Australian Openen.

A határozatra azt követően került sor, hogy Alex Hawke az ausztrál bevándorlási miniszter úgy döntött, hogy másodszor is visszavonja Djokovics vízumát. Ez azzal járna, hogy kitoloncolják az országból, és nem indulhat a teniszversenyen.

CNN szerint a játékossal az ausztrál hatóságok helyi idő szerint szombaton reggel 8-kor ülnek le beszélgetni egy ismeretlen helyen, annak érdekében, hogy a lehető legjobban sikerüljön kiküszöbölni a lehetséges médiacirkuszt - mondta teniszező ügyvédje.

Scott Morrison ausztrál kormányfő csütörtökön arra utalt, hogy a sportoló nem maradhat Ausztráliában, ha nem tudja megfelelő módon bizonyítani, hogy van alapja a neki megadott különengedélynek, amely szerint akkor is pályára léphet Melbourne-ben, ha nincs beoltva.

Morrison azt mondta, arra számít, hogy a hatóságok végrehajtják a kormányzati előírásokat, amelyek arról szólnak, hogy csak a koronavírus-fertőzés ellen teljesen beoltottak vagy a megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba - írja a HVG. 

teniszőrizetDjokovics

Hirdetés

Hirdetés