Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott Fucsovics Márton Rotterdamban

| 2022. 02. 12. | 12:45:00
Kissé beragadt a kezdésnél.
Kikapott Fucsovics Márton Rotterdamban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton a tavalyi fináléhoz hasonlóan kikapott Andrej Rubljovtól pénteken az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A világranglistán 38. magyar éljátékos az idén először nyert egymás után két meccset, ám balszerencséjére a nyolc között ismét azzal az orosszal találkozott, akivel tavaly ötször is összecsapott, de csak egyszer tudta legyőzni. Igaz, az az egy siker éppen a wimbledoni nyolcaddöntőben jött össze, méghozzá öt szettben.

Kettejük párharcában az ATP-rangsor hetedikje vezetett 5-3-ra, a londoni mellett a másik két győzelem egy 2017-es budapesti Davis Kupa-csatában, illetve a 2016-os barcelonai selejtezőben született.

A magyar kiválóság – aki kedden ünnepelte 30. születésnapját – kissé "beragadt" a kezdésnél, miközben a túloldalon Rubljov sorra ütötte a vonalakat és a nyerőket. A 24 éves ellenfélnek két labdája volt a dupla brékhez, Fucsovics hárította ezeket, de ennél többet nem tudott tenni a játszma megmentéséért. A moszkvai teniszező 42 perc elteltével hozta a szettet, amelyben a nyíregyházi játékos fogadóként összesen három pontig jutott.

A folytatásban a második helyen kiemelt címvédő ismét 2:0-ra meglépett, az adogatógémjei pedig továbbra is sérthetetlenek voltak, és harmadik brékjével már lezárta a mérkőzést, amely 1 óra 14 percig tartott.

Eredmény, negyeddöntő:
Andrej Rubljov (orosz, 2.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3
korábban:
Cicipasz (görög, 1.)-De Minaur (ausztrál) 6:4, 6:4
Auger-Aliassime (kanadai, 3.) - Norrie (brit, 6.) 7:5, 7:6 (7-4)
Lehecka (cseh)-Musetti (olasz) 6:3, 1:6, 7:5
    Az elődöntőben: Cicipasz-Lehecka, Rubljov - Auger-Aliassime

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés