Hirdetés

Hirdetés

A nyíregyházi teniszező folytathatja Párizsban

MTI

2022.05.23. 21:17

A nyíregyházi teniszező folytathatja Párizsban
Fotó: Facebook/Fucsovics Márton

Keményebb ellenfél következik.

Hirdetés

Fucsovics Márton hétfőn továbbjutott a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójából.

A legjobb magyar férfi játékos  - aki 57. a világranglistán - a selejtezőből érkezett Geoffrey Blancaneaux-val csapott össze, a francia ellenfél jelenleg karriercsúccsal a 191. pozíciót foglalja el. A 23 éves rivális életében először szerepelt főtáblán szülővárosának Grand Slam-tornáján.

Első találkozójuk magabiztos adogatójátékokkal indult, 2:2-nél viszont a 30 éves nyíregyházi teniszező - aki 2020-ban nyolcaddöntős volt a Roland Garroson - elvette a hazai közönség támogatását élvező Blancaneaux szervagémjét. Fucsovics következő adogatását még nehezen hozta, a szett további részében viszont nem igazán hozott kiegyenlített játékot, a magyar teniszező 34 perc alatt előnybe került.

A folytatás is brékkel indult, Fucsovics hat játékot nyert sorozatban, majd 4:2 után újabb gémet vett el francia riválisától, aki azonban 5:2-nél visszabrékelt. Végül Fucsovics 59 perc alatt nyerte a szorossá váló játszmát.

Blancaneaux a harmadik játszmában is keményen küzdött, a mérkőzésen először brékelőnybe került, azonban Fucsovics rögtön vissza is vette az adogatójátékot. Ebben az időszakban főleg a fogadók voltak eredményesek, a játszma hajrájának 4:4-ről vágtak neki a felek, majd a magyar teniszező a hatodik meccslabdáját kihasználva, 2 óra 38 perc után győzött.

A következő fordulóban Fucsovics ellenfele a Balázs Attilának mindössze három nyert játékot engedélyező, huszadik kiemelt horvát Marin Cilic lesz.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
Fucsovics Márton-Geoffrey Blancaneaux (francia) 6:2, 6:4, 6:4
korábban:
Marin Cilic (horvát, 20.)-Balázs Attila 6:0, 6:1, 6:2
teniszFucsovics MártonRoland Garros

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés