Hirdetés

Hirdetés

Igazi gasztroínyencségeket kóstolhat Borsodban

szabolcsihir.hu

2019.06.30. 14:45

Igazi gasztroínyencségeket kóstolhat Borsodban
A kép illusztráció.

Hetedjére rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot.

Hirdetés

A térség gasztronómiai kultúráját és a helyi barackból készült ételek és italok gazdag választékát ismerhetik meg a látogatók a Gönci Barack Vigasságon, amelyet július 6-án rendeznek meg Boldogkőváralján – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok kapják a főszerepet a programon immár hetedeik éve.

A rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka lesz, amiből 19 párlatot lehet megkóstolni, a barack mellett nemes és vad gyümölcsökből, málnából, birsből vagy aszútörkölyből. Idén már második alkalommal a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak az ételek gazdag kínálatáról, így számos, a környéken és országszerte is elismert helyi étterem kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatják meg a látogatók. A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők, standjaiknál többek közt sajtot, mézet, krumplilángost, baracklekváros palacsintát és házi süteményeket is lehet fogyasztani.

A programot óránként különféle gasztronómiai workshopok színesítik majd, el lehet lesni pálinka, a kovászos kenyér, a debreceni kolbász vagy a húzogatós rétes készítésének alapjait is.

A jó hangulatról utcazenészek gondoskodnak, a gyerekeket a koncertek mellett játszóházban, szalmabálavárban és kézműves foglalkozásokon várják nemezeléssel, korongozással és hennafestéssel.
BoldogkőváraljaGönci Barack

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés