Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feketén fúrt? Legalizálhatja!

| 2016. 09. 20. | 13:24:00
Segítő kiadvány is készült.
Feketén fúrt? Legalizálhatja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Belügyminisztérium és a NAK együttműködése alapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az engedélyezési eljárás megkönnyítése érdekében külön ismertető kiadványt készített „Tájékoztató az engedély nélkül létesített vízilétesítmények fennmaradási engedélyezéséhez” címmel. A tájékoztató anyag elérhető a NAK portálján (www.nak.hu) a „Kézikönyvek, Tájékoztatók” menüpont alatt - közölte Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

A kiadványból többek között megtudható, hogy milyen engedély szükséges, ki lehet a kérelmező, mit kell tartalmaznia a kérelemnek. Ismerteti továbbá az igazgatási szolgáltatási díj meghatározásának módját, az ügyintézési határidőt, a vízjogi fennmaradási engedély kiadhatóságának feltételeit és következményeit, valamint az engedélyezési eljárásban részt vevő hatóságokat.

A szabályozás az Európai Unió Víz Keretirányelvével is összhangban van, így lehetővé válik, hogy a legálissá vált kutak tulajdonosai, üzemeltetői európai uniós pályázatokon is indulhassanak. Az egyik ilyen a Vidékfejlesztési Program keretében, a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázat, amelyben 49,5 milliárd forinttal támogatják egyebek között a vízvisszatartást, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodást, a takarékos öntözési technológiák korszerűsítési és fejlesztési lehetőségeit. A kiadvány a NAK portálján itt érhető el.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés