Hirdetés

Hirdetés

Tippeljenek, kihez közeli cég vette meg a Népszabadság kiadóját

portfolio.hu

2016.10.25. 18:35

Tippeljenek, kihez közeli cég vette meg a Népszabadság kiadóját

Elkelt Mediworks Hungary Zrt.

Hirdetés

Az Opimus Group Nyrt. kedden tőzsdei közleményében jelentette be és erősítette meg azokat a korábbi piaci híreket, miszerint megszerezte a Mediworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát. 

A szűkszavú közleményben a vételár nem szerepel, csupán annyi, hogy a részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal október 25-én hozzájárult. Az OPIMUS PRESS Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait – teszik hozzá.

A 444.hu már a hétvégén megírta, hogy a tőzsdén jegyzett Opimus csoporthoz tartozó Opimus Press-hez kerülhet a korábban a Népszabadságot is kiadó Mediaworks. A Mediaworks eddig Heinrich Pecina osztrák befektető és a Vienna Capital Partners tulajdonában állt – írja a portfolio.hu.

Az elmúlt napok árfolyammozgása alapján úgy tűnik, valakik már előre láthatták ezt a bejelentést. A múlt héten többször is limittel emelkedett a tőzsdén jegyzett Opimus árfolyama, ráadásul a korábbi időszakokhoz képest látványosan nagyobb forgalom mellett zajlott a kereskedés az elmúlt napokban.

Népszabadság

Hirdetés

Hirdetés