Hirdetés

Hirdetés

Őstermelők, figyelem! Fontos határidő közeleg

Szabolcsihír

2017.02.14. 09:03

Őstermelők, figyelem! Fontos határidő közeleg
Fotó: gyik.hu

Ne várjanak az utolsó napig, mert sokan lesznek!

Hirdetés

Az őstermelők március 20-áig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen, és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák - közölte a Szabolcsihírrel Rácz Imre, a Nemzeti Agrágazdasági Kamara Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezetének elnöke.

Azok az őstermelők, akik hatályos, új típusú (ideiglenes vagy kártyaalapú) igazolványuk mellett még nem rendelkeznek a 2017. adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2017. március 20-ig kérelmezhetik.

A március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

Tekintve, hogy március 20. közeli dátum, és jelentős a még nem érvényesített igazolvánnyal rendelkező, őstermelőként nyilvántartott ügyfelek száma, ezért kérik, a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett állandó lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából - tette hozzá Rácz Imre.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK honlapján.

Hirdetés

Hirdetés