Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Használt autója van? Adja el!

| 2017. 10. 10. | 20:37:00
Meglódult a piac.
Használt autója van? Adja el!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb rekord dőlt a hazai használtautó-piacon a harmadik negyedévben: az időszak során mintegy 180 ezer használtautó adásvétele zajlott, szemben az előző negyedévi 173 ezerrel. Eközben az átlagárak is 3,2 százalékkal kúsztak feljebb - írja az mfor.hu.

– Az eladott autók összértéke csaknem másfélszerese volt a tavalyi év elején tapasztalt mértéknek - nyilatkozta a lapnak Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője. – Az év közepétől újra felgyorsult a használtautó-import, ami egyrészt közvetlenül, másrészt a lecserélt autók eladása miatt is növeli a hazai használtautó-piac forgalmát is. Az év egészében akár a 700 ezret is elérheti a hazai adásvételek száma, szemben a tavalyi 620 ezerrel.

A külföldi autópiacokon az általános gazdasági fellendülés, valamint a kelet-európai autóvásárlók fokozódó kereslete miatt az elmúlt 12 hónapban emelkedni kezdett a használt autók vételára is. Mindez áttételesen a hazai használt személyautók átlagárát is feljebb nyomta, mégpedig jóval a 2 százalékos inflációt meghaladó mértékben.

Az egyterűeknél 13 százalékos volt a drágulás, az alsó-, valamint a közép- és felső-középkategóriás autókért átlagosan 9 százalékkal kellett többet fizetni. Mind a nagykocsik, mint a mini- és kisautók kategóriájában 4,5 százalék körüli mértékben nőtt az árcédulákon szereplő átlagos összeg, egyedül a terepjárók értéke követte a pénzromlás ütemét.

Az első kilenc hónap során itthon értékesített használt autók mintegy fele (49 százaléka) öt márka valamelyikét képviseli: 14 százalékos részarányával továbbra is az Opel vezet, a második a Suzuki (10 százalék) őket sorrendben a Volkswagen, a Ford és a Renault követi.

.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés