Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt az üzletláncot minden nő ismeri Nyíregyházán

| 2018. 03. 04. | 14:02:00
A legjobb márkákat turkálhatjuk ki itt.
Ezt az üzletláncot minden nő ismeri Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 A használt ruhák pápájáról, Háda Györgyről ír a WMN Life. A Tiszakanyáron élő vállalkozóról, akinek a neve - Kisvárdán működő cége révén - ma már országosan ismert.

A vállalkozásának története a rendszerváltás után kezdődött, amikor Háda György épp a Dunántúlon dolgozott. Ott találkozott egy tanárral, aki használt ruhákkal kereskedett, és rábeszélte Hádát, hogy vegyen meg egy fél kamionnyi használt ruhát - írja a lap.

Csatlakozott hozzá a főiskolán frissen végzett keresztfia, egy év múltán a másik is, végül a lánya is beszállt a családi üzletbe.

Kultúrházakban, kistelepüléseken terítették az akkor még holland árut.

Aztán váltottak, és Angliában kerestek partnert, akivel azóta is együtt dolgoznak. „Bármilyen hihetetlen, nincs írásbeli szerződésünk. Minden év elején megállapodunk szóban. Egy kézfogás elég. Ha egyszer nem fizetnék, máris kivetne magából a piac” – mondta el a lapnak Háda György.

A cikkből az is kiderül, hogyan kerülnek ide a használt holmik: Angliában az emberek a használt ruháikat leadják egy konténerbe amely valamelyik segélyszervezet tulajdonában van. Ezek azután megegyeznek egy céggel, amely a ruhákat elviszi, cserébe pedig fizetnek a szervezetnek, hogy az tartós élelmiszert vásároljon, vagy másra fordítsa, hogy rászorulókat segítsen. Innentől kezdve ez üzlet.

Nem igaz tehát az a tévhit, hogy ingyen, vagy ahogy régebben hitték, "géprongynak" érkezik hazánkba a bálás ruha.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés