Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi az a BBP biztosítás, és kinek lehet rá szüksége?

| 2023. 01. 16. | 06:35:00
XXX
Mi az a BBP biztosítás, és kinek lehet rá szüksége?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BBP biztosítások nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egyre többeknek van lehetősége bizonyos időközönként hosszabb-rövidebb időt eltölteni külföldön. Az ilyen időszakokban elengedhetetlen, hogy megfelelő biztosítással vágjunk neki a világnak. De pontosan milyen helyzetekben is tudjuk az ilyen típusú biztosításokat használni? Erre keressük a válaszokat a következő cikkben.

Mit is takar pontosan a BBP?

A BBP egy betűszó, ami a Baleset-Betegség-Poggyász szavakat rejti maga mögött. Ez a biztosítási típus több másik csomagra is hasonlíthat, de mégis kimondottan egyedi elemei miatt nem tudjuk egyértelműen összemosni az egyéb csomagokkal. 

Te is szeretsz utazni? Esetleg már meg is van a következő úti cél, de még nem kötöttél hozzá megfelelő biztosítást? Nem is kell még aggódni, hiszen az online utasbiztosítást már akár néhány órával az indulás előtt is megkötheted, hogy magabiztosan indulhass az utadra!

Hiába tartalmaz balesetre és betegségre szóló térítési lehetőségeket, nem minősül személybiztosításnak, hiszen egészségügyi állapotfelmérésre egyáltalán nincs szükség a megkötéséhez, valamint biztonságban tudhatjuk vele a személyes tárgyainkat is, mégsem minősül klasszikus vagyonbiztosításnak sem.

Milyen helyzetekben érdemes BBP biztosítást kötni?

Alapvetően, amikor Magyarországról elmegyünk nyaralni, vagy síelni egy idegen országba, akkor utasbiztosítás nélkül nem érdemes nekivágni a kalandoknak, de akadnak a világban olyan országok is, ahol érvényes utasbiztosítás nélkül nem engednek a határokon belülre.

Ettől függetlenül országon belül utazva is akadhatnak olyan helyzetek, amikor azt érezhetjük, hogy nem ártott volna kötni egy BBP biztosítási csomagot az utazás időtartamára. Ebben az esetben természetesen lényegesen alacsonyabb díjakkal kell számolnia a magyar állampolgároknak, hiszen érvényes TAJ kártyával az egész országban ingyenesen kaphat egészségügyi ellátást. Viszont a poggyászok épségéért nem árt, ha van, aki felelősséget vállal, és ha valami probléma fordul elő az utazás során ezzel (például ellopják), akkor akad egy biztosító, aki téríteni tudja a károkat.

Külföldi állampolgárok Magyarországon

Ahogyan nekünk sem jár alapvetően idegen országokban TB alapon az egészségügyi ellátás, úgy a külföldről hozzánk látogatók is kellemetlen helyzeteknek nézhetnek elébe, ha kiegészítő biztosítás nélkül látogatnak el Magyarországra. A BBP biztosítások azonban számukra is fedezetet nyújtanak a váratlan helyzetekkor, ha éppen orvosi segítségre lenne szükségük, vagy esetleg gondba kerülnének a személyes vagyontárgyaik, például a poggyászuk elveszítésekor. 

Felelősségbiztosítás

Ennek a csomagnak további fontos eleme a felelősségbiztosítás, ami akkor tud jól jönni, ha valamilyen véletlen folytán kárt okozunk egy másik személynek. Ilyenkor ugyanis a biztosító téríti ezt meg helyettünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés