Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi tapasztalatok indonéz munkavállalókkal kapcsolatban

| 2023. 04. 20. | 15:11:00
XXX
Magyarországi tapasztalatok indonéz munkavállalókkal kapcsolatban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sosem látott méretű munkaerőhiány uralkodik jelenleg Magyarországon. Ugyan látható némi konszolidálódás az elmúlt hónapokban, de az biztos, hogy nem született még országos szintű megoldás a problémára. Az egyes cégeknek saját maguknak kell kihozni a helyzetből a legtöbbet, itt lépnek képbe a külföldi, például indonéz munkavállalók.

Egyre könnyebb indonéz munkavállalókat alkalmazni

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy gyerekjáték. Mindenképpen szükség lesz olyan tapasztalt közvetítőkre, mint a TERENDO indonéz munkaerő-szakértő, aki végig segíti a cégeket a teljes folyamaton. Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért pont Indonézia? Egy volt holland gyarmatról beszélünk, ami már 1945-ben kikiáltotta függetlenségét. Jelenleg a világ 4. legnépesebb országa, 275 millió lakosa van. A népsűrűségével bronzérmes, 151 fő/négyzetkilométer. Az egyetlen olyan ázsiai ország, ami átnyúlik a bolygó déli féltekéjére.

Az indonéz munkaerőről elmondható, hogy teljes mértékben megbízhatóak. Egyre több hazai példa is mutatja, hogy hosszú távon is lehet rájuk támaszkodni. Nyugat-Magyarországon például egyre több területen alkalmazzák őket, leginkább Tata, Győr és Sopron vonzáskörzetében. Az autóiparban kiválóan megállják a helyüket, de a logisztikai, kereskedelmi, vendéglátóipari és élelmiszeripari szektorban sincs probléma velük, sőt.

Indonézia egy főre eső GDP-je csupán a negyede a magyarnak, gondolhatjuk, milyen bérekkel találkozhatnak otthon. A munkaerőexportot az ottani kormány is támogatja, így viszonylag könnyű dolgunk van, ha innen szeretnénk toborozni. Sokan szeretnének jönni, de megtalálni a megfelelő jelölteket már nagy kihívást jelent és szakértelmet kíván. A munkához való hozzáállásuk kiemelkedő, a szakmai tapasztalatuk is kiváló, békés természetűek.

Hogyan kell belekezdeni a toborzásba?

Ahogy azt már említettük, mindenképpen keressünk fel egy tapasztalt, profi toborzó céget, aki tanácsokkal tud minket ellátni a teljes folyamatban. Több területre is oda kell figyelni, kezdve a toborzással. Harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatása esetén munkavállalási célú tartózkodási engedélyt kell a jelölteknek igényelniük. Emellett köteles a munkáltató bejelentést tenni az idegenrendészeti hatóságnál a foglalkoztatás megkezdéséről, megszűnéséről illetve ha a dolgozó nem kezdte meg a munkát. Szükség van a munkavállaló személyes adataira, a foglalkoztatás típusára, időtartamára és helyére, valamint a betöltendő munkakört is meg kell nevezni.

A toborzás nem egyszerű, hiszen szinte a bolygó másik felén történik az egész folyamat. Itt kiemelt szerepe van a tapasztalatnak, hogy tényleg csak a pozícióra alkalmas személyek legyenek kiválasztva.

Aki kimarad, az lemarad

A jelenlegi munkaerőhiányban kiemelt szerepe van annak, hogy minél hamarabb megoldást találjunk a problémára. Aki túl sokáig hezitál vagy nem mer belevágni például az indonéz munkavállalók alkalmazásába, az le fog maradni a konkurenciától, lassulni fog a növekedése, sőt, nagy mértékű hiány esetén még a vállalkozás zsugorodása is elképzelhető. Érdemes minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy profi toborzó irodával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés