Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így segíti a gyógyítást a MARSO Nyíregyházán

| 2018. 09. 03. | 17:47:00
Az adományt ezúttal a fül-orr-gégészeti osztály kapta.
Így segíti a gyógyítást a MARSO Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindennap szeretettel gondolunk önökre – így köszönte meg dr. Elek Ibolya, a Fül-Orr-Gégészet és Fej- Nyaksebészeti Osztály vezetője a Marsó Kft. adományát hétfőn.

A megyei kórházban ez az osztály kapta ugyanis azt az egymillió forint értékű adományt, amelynek köszönhetően hat klímaberendezést szereltek fel a rendelőkben. Mint a főorvos elmondta: ezt megelőzően sokszor előfordult, hogy a kánikulában, a rendelőkben mért 36 fokos hőmérsékleten a komputerek el sem indultak, ami megnehezítette a vizsgálatok elvégzését.

Az osztályon két vizsgálóban zajlik a halláscsökkent betegek gépi hallásmérése , és itt lehet hallókészülékeket is beszerezni. Éves szinten 75 ezer beteget lát ez az osztály öt szakrendelése.

Az adományt jelképesen hétfőn adta át a kórházban dr. Adorján Gusztáv főigazgatónak Becser Zoltán, a MARSO Kft. ügyvezető igazgatója.

Adorján Gusztáv elmondta: hat olyan készüléket kapott a kórház, amelyre már nagyon nagy szükség volt. A klímaberendezések hozzájárultak ahhoz, hogy a szakrendeléseken eltöltött idő alatt a betegek és a szakemberek a nyári hőség ellenére kizárólag a vizsgálattal tudjanak foglalkozni, koncentrálva a diagnosztizálásra. Mindennek gazdasági hasznát is kiemelte, hiszen akit meggyógyítanak az egészségügyben, visszamehet a munkába.

Becser Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a több mint 25 éve működő MARSO Kft. a gumiabroncspiac egyik vezető vállalkozása, mint ilyen eredményes, és fontosnak tartja, hogy nyíregyházi gyökerő cégként helyben támogassa a sportot, kultúrát, egészségügyet.

Az országos lefedettséggel és ismertséggel rendelkező gumiabroncs éés autószerviz hálózat nem először és nem utoljára adott támogatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórháznak – tavaly a gyermekosztály, szülészet és nőgyógyászat számára speciális gépek beszerzéséhez nyújtottak segítséget.  

A Szabolcsihír érdeklődésére Adorján Gusztáv elmondta: idén eddig közel 10 millió forint értékű adomány érkezett a kórházba. Tavaly év végéig több mint 20 millió forinttal támogatták az eszközbeszerzéseket helyi vállalkozások.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés