Hirdetés

A nyíregyházi sportolók adományokkal szépítik meg az ünnepet

nyiregyhaza.hu

2018.12.08. 11:07

A nyíregyházi sportolók adományokkal szépítik meg az ünnepet

Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Hirdetés

A héten a Nyíregyháza Spartacus játékosai a Ridens Iskola diákjainak vittek ajándékot. Hagyomány már, hogy a klub labdarúgói segítenek: vittek adományt az Állatbarát Alapítványnak, egy szegény családnak, játszottak jótékonysági meccset Máriapócson, és meglátogatták a Családok Átmeneti Otthonát. Most a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Önkormányzati Testületével közösen mentek a Ridensbe.

Az ott tanuló diákok örömmel fogadták az édességet, játékot, könyvet – cserébe egy rövid műsorral kedveskedtek – a focisták pedig meghatódva hallgatták. 

A kapus Jova Levente már eddig is sokat adott. Kapuskesztyűk, mezek kerültek kalapács alá, most pedig korábbi ferencvárosi klubtársával, Dibusz Dénessel közösen ajánlottak fel egy-egy mezt, hogy Szabó Lajos Karácsonyát varázsolják szebbé.

Ez sem egyedi eset, Tomek Zoltán például komoly betegséggel küzd, és a magyar szurkolói társadalom összefogott, hogy támogassa. Győrtől Mezőkövesdig, Újpesttől Békéscsabáig mindenhonnan küldtek ereklyéket árverésre. Most éppen Ausztriából egy eredeti, az egyik német válogatott Bayern játékos aláírásával ellátott sapkát.

Közben pedig a Spartacus-Bozsik Akadémia utánpótlásában játszó gyerekek szülei csatlakoztak egy kezdeményezéshez, használt futball cipőket, mezeket, melegítőket gyűjtenek nehéz helyzetben lévő gyerekeknek, akik Csengersima környékén laknak.

És bár felszerelésük nincs, focizni szeretnek…

A kosarasok és a röplabdások is szeretnének segíteni, ők a szurkolókkal közösen játékokat szeretnének adni azoknak, akiknek nem telik erre. A Mentor Alapítvánnyal megállapodást is kötött a Blue Sharks, hogy folyamatosan segítenek fiatalokat, akik közül sokan fogyatékkal élnek.

Ez csak néhány példa arra, amikor a sport, a sportolók támogatják a szurkolókat, gyerekeket, betegeket. Akik kapják az ajándékokat, azoknak ez hatalmas segítség, ahogy pedig a Szpari csapatkapitánya mondta: adni jobb mint kapni! 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés