Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Méltóbb körülmények között a nyíregyházi pulmonológia

| 2019. 02. 13. | 12:09:00
Folyamatosan újul meg az évente 4000 beteget ellátó osztály.
Méltóbb körülmények között a nyíregyházi pulmonológia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vitán felüli, hogy a Sóstói úti kórház pulmonológiai osztályára már nagyon ráfért a felújítás. Az 1960-as években épült, nyíregyházi intézményben most négy ütemben közel 150 milliós rekonstrukció folyik.

Köszönhető mindez az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közel 100 milliós, vis maior támogatásának, melyhez a Jósa András Oktató Kórház saját forrásból közel 50 millió forintot biztosít. Szerdán a sajtó képviselőinek is bemutatták a program már elkészült, első ütemét. Ebben az orvosi szobák helyén új vizesblokkokat alakítottak ki, és a új nővérhívó rendszert is telepítettek a régi, 60-as években beépített helyére. A nővérhívó rendszert 7,17 millióból építették ki, intézményi forrásból.

Adorján Gusztáv főigazgató elmondta: nagyon régi adósság már, hogy ez az osztály is méltó körülmények között működhessen.

A megye összes pulmonológiai betegét itt látják el, évente négyezren keresik fel az osztályt, és itt folyik a megye onkológiai betegeinek kemoterápiás kezelése is.

A második és harmadik ütemben a födém megerőséítését végzik el, új, korszerű fürdőket, mosdókat alakítanak ki, kifestik az épületet, a negyedik ütemben pedig az 1960-as években lerakott pvc-t cserélik új paflóburkolatra. 

A felújítás többi üteme májusig tart, miközben az osztályon zavartalanul folyik a munka, a betegellátás, a gyógyítás.

Egy további vis maior támogatásnak köszönhetően a homlokzati nyílászárók teljes körú cseréjét is elvégezhetik az épület mindkét szintjén. Ez bruttó 47,6 milliós költség, melyhez 36 millió az ÁEEK által nyújtott támogatás, a többit saját forrásból finanszírozza az intézmény.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés