Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikaiak vendégeskednek a nyíregyházi karon

| 2019. 03. 04. | 19:58:00
A magyar szociális és egészségügyi ellátás a téma.
Amerikaiak vendégeskednek a nyíregyházi karon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikai egyetemisták tanulmányozzák a magyarországi szociális és egészségügyi ellátást a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A University of Louisville Kent School of Social Work 15 fős küldöttsége március 4-én a Nyíregyházán működő kar képzési kínálatával, tehetséggondozói és nemzetközi kutatási programjaival ismerkedett.

Az egyetem honlapja szerint a két intézmény egy nemzetközi együttműködés keretében 1995 óta áll szoros kapcsolatban. A partnerség egyik eredménye az egészségügyi szociális munka mesterképzés.

– A kapcsolat szerves részét képezik a közös kutatási programok is, amelyekből az elmúlt években számos hazai és nemzetközi publikáció, illetve egyetemi jegyzet született. Ezek közül hiánypótlónak számít a szociális munka angol-magyar és magyar-angol értelmező szótára, melyet a két intézmény oktatói közösen készítettek, és amely 2014-ben jelent meg – mondta Fábián Gergely.

A kar általános és fejlesztési dékánhelyettese kiemelte, az egyetem oktatói több alkalommal jártak Kentuckyban, és vettek részt konferenciákon. Az amerikai intézményből kétévente érkeznek hallgatói és oktatói delegációk Nyíregyházára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés