Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bezárul a kör Nyíregyházán

| 2019. 03. 07. | 15:03:00
Épül a nyugati elkerülő is.
Bezárul a kör Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köszönhetően annak, hogy elkezdődött Nyíregyházán a nyugati elkerülő építése is, lassan bezárul a kör, így az átmenő forgalom is jelentős részben a külső pályán halad majd. A remények szerint csökkenhet a belváros leterheltsége, jobb lehet a levegő és biztonságosabb a közlekedés.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy halad a hiányzó szakasz építése. A NIF Zrt.-től Hideg András kommunikációs igazgatótól kérdésünkre az alábbi tájékoztatást kaptuk:

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő mindkét szakaszán ütemterv szerint haladnak a munkálatok.

A főpályán az alábbi munkálatok zajlanak:

  • Az 1. szakasznál (36. sz. főút és 38. sz. főút között) megkezdődtek a műtárgy cölöpözési munkálatai. Ha az időjárás engedi, tervezetten 2019. májusában a hídgerendákat is beemelik.
  • A 2. szakasznál (38. sz. főút és a 3822. j út között) a téli leállást követően elindultak a vízépítési munkálatok, illetve a szervizutak kiépítése.

A nyírszőlősi úti körforgalom a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő 38. sz. főút és a 3822. j. út közötti szakasz megvalósításának keretében épül meg. Ennek a 2.szakasznak a munkálataihoz hozzátartozik az építési engedély módosítása és új nyomvonalra történő áttervezése a körforgalomnak. Az engedélyezési tervek elkészültek és az illetékes hatóság kiadta a módosított építési engedélyt. Ezt követően jelenleg a megvalósításhoz szükséges kiviteli terveket készítik.

A körforgalom építése várhatóan 2019 március-áprilisában kezdődhet meg. Jelenleg a körforgalom területén közmű kiváltási munkálatok zajlanak.

 

Hirdetés
Hirdetés