Hirdetés

Hirdetés

Jól működik az új triázs rendszer Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.04.25. 13:33

Jól működik az új triázs rendszer Nyíregyházán
(Fotó: MTI)

A Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában is alkalmazzák.

Hirdetés

Januárban megváltozott a sürgősségi ellátás rendje, amely a Magyar Sürgősségi Triázs Rendszernek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb ellátást ígért.

A triázs rendszer célja, hogy a beteget a lehető legrövidebb idő alatt, az érkezéstől számítva öt percen belül regisztrálni, és tíz percen belül osztályozni kell. A betegeket öt súlyossági fokozatba sorolhatják, és ennek alapján döntenek az ellátásukról, valamint meghatározzák az ellátáshoz szükséges időt is.

Az új rendszer része a sürgősségi osztályos diszpécser – aki többek között összeköti a betegeket az ellátókkal és időpontot egyeztet további ellátásra –, valamint a triázs ápoló is, aki elsődleges állapotfelmérést végez, és ha a páciensnek azonnali beavatkozásra van szüksége, azonnal a megfelelő kezelőhelyiségbe irányítja.

A rendszer bevezetésével ki tudják emelni a magas kockázatú betegeket a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül, csökkentik az ellátó egységek terhelését, a magyar sürgősségi ellátás pedig egyszerűbb, biztonságosabb és költséghatékonyabb lesz.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés