Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezek az utcák kapnak aszfaltburkolatot Nyíregyházán

| 2019. 05. 13. | 14:00:00
Kezdődhet a munka.
Ezek az utcák kapnak aszfaltburkolatot Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárás keretében kereste a kivitelezőket a Jázmin köz, a Simonyi Óbester, a Varsó, a Babér, a Napsugár, a Borostyán és a Meggyes utcák rendbe tételére.

A legjobb ajánlatot a helyi Nev-Út Kft. adta, így ők végezhetik a nettó 167,6 milliós beruházást.

A Jázmin közben az út burkolata zúzott kővel stabilizált, a felső 20 centiméteres réteg erősen szennyezett, így a tervezett pálya alaptestébe az nem építhető be. Ezért a felső réteget lebontják, és tisztítás után a tervezett padkastabilizációhoz felhasználják. A szakemberek a 106,1 méteres szakaszon 20 centiméter homokos kavicságyat helyeznek el, arra egy 25 centiméteres alapot raknak, melyet végül egy 6 centiméteres aszfalt kopóréteggel fednek le. A Simonyi Óbester utcán 155 méteren, a Varsó utcán 64 méteren végzik el ugyanezt a munkát.

A Babér utca tervezett szakasza a meglévő aszfaltburkolattól indul, a Napsugár utca kezdő szelvénye a Babér utca végszelvényéből indul, és a Virágfürt utcáig tart. A Babér utca tervezési szakasza 43 méter, a Napsugár utcáé 199 méter. Ahol meglévő, kiépített kapubejáró van, azokat igazítják a tervezett szintekhez. Az utak két oldalán padkát építenek, illetve a Napsugár utcán (az új út mellett) eltávolítják a fedőréteget, majd humuszt terítenek a helyére, füvesítenek.

A Borostyán utcán 209 méter hosszan aszfaltoznak úgy, hogy előtte 20 centiméter kavicsos fedőrétegre 20 centiméter stabilizációs útalapot helyeznek. A meglévő kapubejárókat a tervezett szintekhez igazítják.

A Meggyes utcán 720 méteren végeznek földmunkákat. 20 centiméter homokos-kavicsos fagyvédő és talajjavító réteget helyeznek el, majd 25 centiméter stabilizációs alapréteget tesznek le, melyet aszfaltoznak. Az útcsatlakozás kiépítése miatt a szelvényezés szerinti jobb oldalon lévő, a csatorna felett elhelyezkedő szalagkorlátot 4 méter hosszan át kell építeni.

Hirdetés
Hirdetés