Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épülhetnek a bérlakások Nyírbátorban

| 2019. 07. 09. | 16:41:00
Elsődleges cél a fiatalok segítése, hogy helyben maradhassanak.
Épülhetnek a bérlakások Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról a Szabolcsihír már korábban is beszámolt, Nyírbátorban bérlakásokat épít az önkormányzat. A beruházással az a cél, hogy a fiatalok lakhatási problémáit megoldják, segítsék őket abban, hogy helyben boldogulhassanak, hiszen a városban már nagyon sok munkahelyet kínálnak az ipari parkba betelepült cégek.

Hamarosan valóság lesz, ami most még csak látványterv

"A 71 bérlakás építésére a mai napon aláírtuk a szerződést a kivitelezővel, aki a jövő héten megkezdi az előkészítő munkálatokat a beruházással kapcsolatban" - adta hírül a Nyírbátor közösségi oldalán Máté Antal polgármester.

[Beillesztett cikk: Ilyen bérlakásokat építenek a fiataloknak Nyírbátorban]


A Szénaréti-tóval szembeni területen épülő bérlakások mellett a kivitelező értékesítési céllal tervez társasházat, kertes házakat és sorházakat is építeni - tette hozzá a város első embere.

A tervezett 71 bérlakás a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, a Szénaréti horgásztó, és a parkerdő szomszédságában épül meg, mintegy 3550 négyzetméter hasznos alapterülettel.
Az épületben 3 szintet alakítanak ki, szintenként 23-24-24 lakás megtervezésével. Az épület földszintjén tároló (kerékpár, babakocsi) is lesz. A lakások nagyobb részéhez erkély is tartozik majd.

A beruházó a területen kialakít egy központi irodát azok számára, akik elmondanák igényeiket ház vagy lakás vásárlásával kapcsolatban, és azokat figyelembe véve valósítaná meg ezt a beruházást a bérlakások építése mellett. Az irodán az érdeklődők a finanszírozással, hitellel és állami támogatásokkal kapcsolatban is kaphatnak majd információkat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés