Narancs riasztást adtak ki a megye déli részére

szabolcsihir.hu

2019.07.28. 14:59

Narancs riasztást adtak ki a megye déli részére
Jobb felkészülni egy újabb kiadós esőre

Felhőszakadás jöhet, a Nyírség újból megázhat.

Hirdetés

Hirdetés

Felhőszakadás veszélye miatt narancs riasztást adtak ki Szabolcs-Szatmár Bereg déli járásaira.

Hétfő reggelig dél, délkelet felől több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Hétfőn a nap első felében még többfelé lehet villámlás az országban – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Július 28-i, vasárnapi közlésük szerint a zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, hétfő reggelig néhol 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt. Erős vagy viharos széllökés (50-70, néhol 70-80 kilométeres) és jégeső is előfordulhat.

Július 29-én már csak az északkeletei határnál haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot – írták, hozzátéve, kedden fokozódik a meleg, 30-35 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

A katasztrófavédelem közlése szerint vasárnap villámok csaptak le a csepeli strandfürdő területére. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, a villámcsapás következtében egy, a fa közelében tartózkodó 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba. A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után – stabil állapotban – egy másik mentőautó vitte kórházba. 
időjárásSzabolcs-Szatmár-Bereg

Szóljon hozzá!

Hirdetés