Aljas indokból ölte meg apát és fiát Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.08.27. 16:23

Aljas indokból ölte meg apát és fiát Nyíregyházán
A dráma után órákig tartott a helyszínelés (Fotó: police.hu)

Ha bebizonyosodik, hogy ő lőtt, akár élete végéig rács mögött maradhat az orosi kettős emberölés gyanúsítottja.

Hirdetés

Hirdetés

Letartóztatását indítványozza az ügyészség az orosi kettős emberölés gyanúsítottjának - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Martossy György mb. főügyész.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozza annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki augusztus 26. napján két férfit lőtt le vadászpuskájával Nyíregyháza-Oroson.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított házastársa érzelmi kapcsolatba került a fiatalabb sértettel, amiről a gyanúsított 2019 júliusában tudomást szerzett.

Augusztus 26-án a gyanúsított házastársa megjelent a fiatalabb sértett családi házánál, szóváltás alakult ki közöttük. Ezt követően az asszony a gyanúsított tudomására hozta a sértettel való szóváltást, illetve közölte, hogy a sértett vele lekezelően bánt.

Erre a gyanúsított a lakásán magához vette az engedéllyel tartott vadászpuskáját, majd visszament a fiatalabb sértett házához. Ott előbb a gépkocsijában ülve célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó sértettre, aki erre bemenekült a házába.

Ezt követően a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, majd az utcáról belőtt a lakóház ajtaján keresztül, és eltalálta a sértettet, aki a helyszínen elhalálozott.

A lövések zajára kijött az utcára a sértett édesapja, aki a szemközti házban lakott. Az idősebb sértett felelősségre vonta a gyanúsítottat, köztük szóváltás alakult ki, majd a sértett hátat fordított a gyanúsítottnak, és elindult a fia házához. Ekkor a gyanúsított hátulról lelőtte a sértettet, aki szintén a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

Az aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a törvény szerint életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható szabadságvesztés tartamára, az ügyészség szerint indokolt a gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárás alól kivonná magát.

Az ügyészség ezért indítványozta a gyanúsított egy hónapig tartó letartóztatásának elrendelését.

Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 28. napján 9 órakor tart ülést, melyen dönt az ügyészi indítványról.

 

NyíregyházaOroskettős gyilkosság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3