Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a nyíregyházi verekedőt

| 2019. 08. 22. | 16:57:00
Az ital miatt támadt ismerősére.
Elítélték a nyíregyházi verekedőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 22-én gyorsított eljárásban, jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte S.L. vádlottat önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A bíróság a büntetés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett már több éve ismerik egymást, a vádlott férfi a sértettet az elmúlt időszakban több esetben hívta meg italra azzal a feltétellel, hogy a meghívásokat a sértett férfi a későbbiekben viszonozza, vagy visszafizeti a vádlottnak az elfogyasztott italok árát.

Mivel a megállapodás meghiúsult, a vádlott július 29-én egy nyíregyházi buszmegállóban ittas állapotban odament a sértetthez, a földre lökte, a hátát rúgdosta, a fejét ököllel ütötte, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott, míg ivócimboráját ütötte, a korábbi közös italozásokból eredő tartozásának kiegyenlítését követelte tőle.

A bántalmazásnak több szemtanúja is volt, közülük az egyik értesítette a rendőrséget, a másik tanú telefonjával videófelvételt készített az esetről. A vádlott, mikor meghallotta a rendőrautók szirénáját, elmenekült. 

A sérülésekből arra lehet következtetni, hogy a vádlott szándéka súlyosabb sérülések okozása volt, amely kizárólag azért maradt el, mert a cselekményt a járókelők észlelték.

 

Hirdetés
Hirdetés