Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy élet munkája robbant fel Komorón

| 2019. 11. 11. | 10:55:00
Az Úttörő utcában álló ház lakhatatlanná vált.
Egy élet munkája robbant fel Komorón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról már beszámoltunk, vasárnap (november 10-én) reggel gázrobbanás miatt lakhatatlanná vált egy ház Komorón. Környező ingatlanok is sérültek, mintegy harminc embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

[Beillesztett cikk: Felrobbant egy családi ház a szabolcsi Komorón]

A katasztrófavédelem honlapjára feltöltött képek alapján egy jól karbantartott házról van szó, egyelőre nem tudni, mi idézte elő a robbanást.

Farkas Béláné, Komoró polgármestere a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: egy élet munkája omlott össze a gázrobbanásban. Valóban jó állapotban lévő házról van szó. A tulajdonos nyolcvan év körüli bácsi, aki a fiával együtt lakott a házban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a nyugdíjas édesapa nem tartózkodott otthon a robbanáskor, a fia viszont igen.

Úgy tudni, műszakból tért haza a fiú, s mint a falubeliek elmondták, épp kinyitotta a fürdőszobába ajtaját, amikor a tragédia bekövetkezett. Csodával határos módon a férfi csak könnyebben sérült, hétfőn már látták is a faluban. A házhoz egyébként két mentő érkezett, egyik elvitte a sérültet, a másik megvárta, míg az idős tulajdonos – akit közben értesítettek a bajról – hazaér. Érthető módon nagyon feldúlt állapotban volt, hiszen az élete munkája hevert a lábai előtt, romokban. Őt kórházba nem kellett vinni, helyben ellátták a mentők.

Komoró polgármestere is megrendült a történtek miatt, hangján hallani lehetett, hogy együtt érez a kárt szenvedett családdal. Mint elmondta, ő a falu másik végében lakik, de amint értesült az esetről, a helyszínre sietett. Természetesen ismeri a bácsit, aki lelkes tagja a helyi nyugdíjas klubnak.

Jelenleg kordon veszi körül a házat, de amint lebontják, segítünk a romeltakarításban – mondta a polgármester, hozzátéve: a bácsinak volt biztosítása a házra, így az anyagi kár remélhetőleg megtérül. Feltehetően most rokonoknál lesz a bácsi és fia.

A környező házak (kilenc sérült a balesetben) tulajdonosait is felkereste még vasárnap a polgármester. A többségnek van biztosítása, akinek nincs, annak igyekeznek segíteni, hogy rendbe tudja hozni a házát.

Nagy volt a riadalom a robbanás miatt a faluban. Szerencsére a gázszolgáltató és az áramszolgáltató szakemberei is nagyon rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és másfél-két óra alatt helyre is állították a szolgáltatást, mindenki visszamehetett a lakásába.

Ilyen balesetről nem tudnak a faluban, vagy három éve történt hasonló a közelben, Tuzséron.

Kérdésünkre, hogy lehet-e már tudni, mi okozta a komorói gázrobbanást, Dudás Szilvia, a katasztrófavédelem megbízott megyei szóvivője azt felelte: az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés