Hirdetés

Hirdetés

Okos gondolatok két (okos)zebra között Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.11.13. 12:50

Okos gondolatok két (okos)zebra között Nyíregyházán
Vakmerő (Fotó: Facebook)

A gyalogosnak azért mindent még nem szabad.

Hirdetés

Aki autóval közlekedik Nyíregyházán (is), megszokta: sok gyalogos úgy lép le a zebrára, hogy már szét sem néz, mert - eleget hallja a tévében, rádióban - ott neki, ugye, elsőbbsége van. Ez tény. De azért nem ártana legalább egy pillanatra megtorpanni a zebránál, mielőtt egy hirtelen gondolattal és váratlan fordulattal lesenderedik a járdáról a járókelő.

Minden bizonnyal rengeteg pénzt és gondot fordított a város az utóbbi hetekben, hónapokban arra, hogy a Korányi úton tavaly működésbe hozott, és azonnal népszerűvé vált okoszebra mellett továbbiak létesüljenek a városban. Két kezünk is kevés ma már, annyit építettek a belvárosban. Persze, hogy örülünk nekik, mert az aszfalton villogó fények sokat segítenek az autósnak, különösen szürkületben vagy sötétedés után már messziről figyelmeztetik, hogy a zebrán gyalogos halad át.

Okos gondolat lenne a gyalogosoknak használni is az okoszebrát.

A közösségi oldalra szerdán posztolta a fenti fotót a Nyíregyen hallottam csoport egyik tagja, megjegyezve: habár mindkét oldalon (a kereszteződésben) van okoszebra, míg ő ott állt, 15 perc alatt hatan szaladtak át hasonlóképpen az úton, mint a képen látható, piros kabátos hölgy.

Hát, akarata ellenére senkit sem lehet megvédeni. Pedig nagyon szeretnénk.

Cs. K.

 

Nyíregyházaokoszebra

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés