Facebook-poszt miatt ítéltek el egy anyát Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.12.06. 12:36

Facebook-poszt miatt ítéltek el egy anyát Nyíregyházán

A nőnek sem volt jogosítványa, de engedte fiát vezetni.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt jogerősen 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte H.E.Zs. vádlottat gyorsított eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság december 6-án. 

A tényállás szerint a vádlott idén júliusban átengedte személygépkocsijuk vezetését kiskorú fiának, aki azzal nagy sebességgel közlekedett Nyíregyháza külterületén. Az anya mobiltelefonjával rögzítette is fiát vezetés közben, és azt megosztotta a Facebookon, hogy a külföldön dolgozó férjének megmutassa, milyen ügyesen vezet a gyerek. A vádlott azzal, hogy a jogosítvánnyal nem rendelkező fiának átengedte az autó vezetését, megvalósította a járművezetés tiltott átengedésének vétségét.

Mivel ő maga sem rendelkezett jogosítvánnyal, és közben támogatta fiát is abban, hogy vezesse az autót, olyan magatartást tanúsított, ami veszélyeztette a kiskorú erkölcsi fejlődését, így ezzel a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét is megvalósította. 
NyíregyházaFacebookkiskorú veszélyeztetése

Szóljon hozzá!

Hirdetés