Feszítővassal ment karácsonyozni - bár nem hívták

Szabolcsihír

2019.12.02. 10:52

Feszítővassal ment karácsonyozni - bár nem hívták
A kép illusztráció

Erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértéssel vádolják.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tartanak a nyírbátori járásbíróságon annak a férfinak a bűnügyében, aki feszítővassal látogatta meg ismerőseit tavaly karácsonykor. Erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

A vádirat szerint a vádlott 2018. december 25-én délután megjelent egy Szabolcs megyei település lakóházánál egy 50 cm hosszúságú feszítővassal a kezében, majd bekopogtatott a bejárati ajtón.

Mivel a sértettek nem nyitottak neki ajtót, a vádlott kijelentette: amennyiben nem engedik be, betöri az ajtót. Ezután benyomta a bejárati ajtót, bement a házba, és a kezében lévő feszítővassal a szobában tartózkodó férfi fejére ütött, aki kimenekült a lakóházból. Ezután a szintén szobában tartózkodó nőt kezdte el ütni a feszítővassal, aki az udvarra menekült, azonban a vádlott utánament, és a földre került sértettet testszerte bántalmazta a nála lévő eszközzel.

Eközben a sértett testvére a helyszínre érkezett és felszólította a vádlottat, hagyja abba a bántalmazást, aki ennek hatására távozott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyben előkészítő ülés megtartása várható.

Nyírbátori Járásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés