Kővel találták el, súlyosan sérült egy nyíregyházi asszony a vonaton

Szabolcsihír

2020.08.27. 16:57

Kővel találták el, súlyosan sérült egy nyíregyházi asszony a vonaton
A nyitott ablakon repült be a kő (A kép illusztráció)

Hajdúhadházon, a nyitott ablakon repült be a súlyos sérülést okozó, tyúktojásnyi kő.

Hirdetés

Hirdetés

Szűcs Józsefné Edit bele sem mer gondolni, mi történik akkor, ha épp nem fordítja félre a fejét, hogy a táskájából elővegye a szemüvegét. Arra gondolt, Nyíregyházáig olvasni fog a vonaton. Abban a pillanatban egy súlyos ütést érzett a homlokán. Odakapott a kezével, majd döbbenten látta, folyik a vére. A történetet lánya osztotta meg a Facebookon. A Szabolcsihír telefonon beszélt a sérülést szenvedett édesanyával.

- Tegnap, augusztus 26-án történt. Debrecenben szálltam fel a 18:38-as személyvonatra. Hőség volt, minden ablak nyitva. Már húzott be Hajdúhadházra a vonat, amikor a baleset történt – idézte fel az egy nappal korábbian történteket Szűcs Józsefné, Edit. Hozzátette:

 "csak arra emlékszem, hogy odafordultam a táskámhoz a szemüvegemért, és abban a pillanatban ért az ütés a homlokomon. Mint kiderült, egy tyúktojás nagyságú kő volt.

Nagyon megijedtem, utóbb a mentők mondták, hogy sokkot kaptam, mert remegtem, sírtam, úgy éreztem, a szemem is kifolyt, annyira vérzett a homlokom, hogy nem láttam tőle. Két 20 év körüli kislány ugrott oda azonnal segíteni, valamint a jegyvizsgáló. Ő értesítette a vonatvezetőt, a rendőrséget, a mentőket. Bekötötték, ellátták a sebemet, közben a rendőrök próbálták elemezni a helyzetet, rekonstruálni, hogy történhetett."

Utastársaim – termes kocsiban utaztunk - keresték a követ, amivel megdobtak odakintről, végül a hátamnál találták meg a nagy, lapos követ. MIndenem zsibbadt, szédültem.

Az orvos szerint szerencsém volt, hogy két centivel a szemem fölött talált el a kő. Ha a halántékomat éri, talán már nem is élek.

Minden olyan gyorsan történt. Minden ablak nyitva volt, a termes kocsiban én a baloldali, állomás felőli oldalon ültem. A kő jobbról érkezett. Úgy emlékszem, gyerekhangokat is hallottam a nyitott ablakon át – mondta Edit.

Mindenki nagyon rendes volt. Az utasok is, akik aztán átszálltak egy másik vonatra, azzal folytatták az utat. De legfőképp a két fiatal hölgy és a jegyvizsgáló – aki egyébként kolléga, ismerem is, hisz én is vasúti dolgozó vagyok. Talán érthető, hogy különösen nagy figyelmet fordítottak rám, de azt gondolom, bárkivel történik, ugyanezt a törődést kapja.

Egy, a vonatról leszálló hölgy mesélte neki, hogy őt is dobták már meg Hajdúhadházon, de szerencsére csak súrolta a kő.

A debreceni kórház orvosa, aki ellátta, azt is mondta, hogy ő már a hatodik ilyen eset a praxisában.

– Nagyon vérzett a fejem, roncsolt sérülést szenvedtem, négy öltéssel varrták össze a homlokom a Kenézy Gyula Kórházban – folytatta Szűcs Józsefné. – Törés nincs, de agyrázkódást szenvedtem. Tíz nap múlva szedik ki a varratot, addig táppénzen vagyok, így nem lehet dolgozni.

Edit egyébként feltöltekezve, jókedvűen szállt fel szerda este Debrecenben a vonatra, ugyanis kisebbik lányával – aki Hajdúböszörményben hallgató – anya-lánya délutánt tartottak, sétáltak, fagyiztak, nagyon jól érezték magukat. Ami ezután történt, arra nafyon sokáig emlékezni fognak, és lehet a heg örökre maradandó nyom marad a homlokán.

Edit hozzátette: azért vállalta a nyilvánosságot, mert szeretné, ha minden illetékes és a lakosok összefognának. hogy változna már valami ezen a környéken, mert az nem lehet, hogy Hajdúhadház előtt görcsbe rándul az ember gyomra. Azért nagyon fontos a megelőzés, mert kezdődik az iskola, sok gyerek közlekedik majd vonattal, a szülők szeretnék, ha csemetéik biztonságban érkeznének az iskolába és haza.

Az esettel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a MÁV-ot és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Cs.K.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés