Hirdetés

Halotthűtő konténerek érkeztek Nyíregyházára

Szabolcsihír

2020.12.18. 15:51

Halotthűtő konténerek érkeztek Nyíregyházára
Fotók: Olvasóinktól

Biztonsági tartalék.

Hirdetés

Hirdetés

Olvasóinktól kaptunk képeket halotthűtő konténerekről, melyek két nyíregyházi intézmény területén állnak. Egyik a Jósa András Oktató Kórház udvarán, másik az Északi temetőben, a ravatalozó közelében áll.

Arra voltunk kíváncsiak: ekkora a baj, hogy már nem bírja el a meglévő tárolókapacitás? Egyáltalán mekkora kapacitása van a kórházi és temetői hűtőnek? Ki és miért rendelte ezeket a konténereket, meddig maradnak itt?

Kérdéseinket elküldtük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Jósa András Oktatókórháznak, az Északi temető vezetőjének és a nyíregyházi városházára is.

Választ eddig Vitkai Évától, a kórház sajtófőnökétől kaptunk. Megkeresésünkre közölte:

"A hűtőkonténer intézményünkben jelenleg biztonsági tartalékként szolgál. Felkészültünk a legrosszabb esetre, ha a járvány miatt a halálozások száma tovább emelkedne, akkor is méltó módon tudjuk elhelyezni az elhunytakat."

- Arra kérjük a lakosságot, hogy karácsonykor és szilveszterkor is  csak azok legyenek együtt, akik egy háztartásban élnek, és ne tegyék ki magukat, szeretteiket, barátaikat a fertőzésveszélynek, hiszen jelenleg senki sincs biztonságban - tette hozzá Vitkai Éva.

Amint a másik két helyről is választ kapunk, frissítjük a cikket.

Cs.K.

Nyíregyházakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés