Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházán és a megyében ismét ónos esővel támadnak az égiek

MTI

2021.12.28. 07:54

Nyíregyházán és a megyében ismét ónos esővel támadnak az égiek
(Fotó: illusztráció)

Többfelé ismét figyelmeztetés van érvényben.

Hirdetés

Több megyére ismét figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Aveszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés.

Azt írták: a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig előfordulhat ónos szitálás. Késő délutántól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső. Ennek pontos mennyisége bizonytalan, így az említett térségekben akár másodfokú riasztást is kiadhatnak. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokban mértnél valószínűleg jóval kevesebb lesz.

Kitértek arra is, hogy kedd este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik. Ezt idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső váltja fel, és a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig maximum 3-4 centiméter friss hó várható - írta a meteorológiai szolgálat.

időjárásónos eső

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés