Hirdetés

Ez a nyíregyházi hölgy mindenkinek példa lehet

Szabolcsihír

2022.07.18. 12:49

Ez a nyíregyházi hölgy mindenkinek példa lehet
A kép illusztráció: pixabay.com

Ne azon ötleteljünk, mire költenénk a talált pénzt!

Hirdetés

A legritkább eset, amikor valaki az utcán, üzletben, bárhol elejtett pénzt, pénztárcát talál, nem zsebre teszi, hanem minden lehetséges módon próbálja megtalálni annak jogos tulajdonosát. 

A Nyíregyen hallottam Facebook-csoportban július 18-án, hétfőn délelőtt egy hölgy az alábbi posztot tette közzé:

"Remélem megtalálja a tulajdonosát! Vasárnap a KGST piacon találtam egy nagyobb összeget. Valaki elejthette. Mivel nem volt iroda, nem tudtam bemondatni a hangosbemondóba. Aki magára ismer, és tudja, hogy mennyi az összeg, nálam átveheti. Ha nem jelentkezik senk,i akkor a rendőrségre leadom."

Persze záporoznak a kommentek, sokan dicsérik a becsületességéért, állítják követendő példának.

Vannak viszont, akik már rendelkeznének a pénzről. Mintha attól, hogy leesett a földre, a pénz már nem is azé volna, aki elvesztette. Egyik hozzászóló cinikusan arra buzdítja a becsületes megtalálót, menjen el a pénzből nyaralni, a másik már ötletet is ad, melyik egyesületnek adományozza a hölgy a talált pénzt.

Ha ez lett volna a becsületes megtaláló célja, valószínűleg, fel sem teszi a Facebookra. Szerencsére ő beleélte, beleképzelte magát annak a szerencsétlenül járt embernek a helyzetébe, aki tegnap kétségbeesve ment haza. Vagy eladott valamit, amiért megdolgozott, és odalett a gyümölcse, vagy az összekuporgatott pénzéből venni szeretett volna valamit, amire már nagyon vágyott.

Ne kívánjunk magunknak olyan éjszakát, amilyen az övé lehetett, inkább igyekezzünk minél több helyre eljuttatni a hírt, hogy megvan a pénze, jó helyen várja! 

Segítsünk megtalálni a pénz tulajdonosát, és vegyünk példát erről a hölgyről!

És ne adjunk több ötletet a fotelből, mire lehet még költeni más talált pénzét. Nem hiszem, hogy bárki is jó szívvel tudna fogadni egy ilyen adományt.

Cs.K.

Nyíregyházatalált pénz

Hirdetés

Hirdetés