Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2023 végére elkészül az új nyíregyházi nővérszálló

| 2022. 08. 10. | 15:31:00
Szinte megduplázódik a férőhelyek száma, a színvonalról nem beszélve.
2023 végére elkészül az új nyíregyházi nővérszálló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az infektológia régi épületének bontása a nyíregyházi Jósa András Oktatókórháznál; a helyén korszerű nővérszálló épül – hívja fel a figyelmet a közösségi oldalán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. Az augusztus 10-i közlés szerint a régi infektológia lebontása előreláthatóan 45 napot vesz igénybe, ezt követően kezdődnek a nővérszálló kivitelezési munkálatai. Ezek a tervek szerint 16 hónapig tartanak, ha minden jól halad, 2023 végén beköltözhetnének a szakdolgozók. A 3 szintes, 118 férőhelyes, 1000 négyzetméter alapterületű nővérszálló 1,1 milliárd forintból épül fel. 

Haladnak a bontással

A Jósa András Oktatókórháznak jelenleg egy nővérszállója van 67 férőhellyel. Az 1975-ben épült szállóban a lakók emeletenként közös vizesblokkot és konyhát használnak. Az új épületben 59 kétágyas minigarzon várja majd a lakókat. A 25 négyzetméter körüli, egy légterű lakásokban étkezőkonyhákat, valamint beépített szekrényeket és WC-vel, zuhanyzóval ellátott vizesblokkokat is kialakítanak.

Az új lakóegységek átmeneti szállásul szolgálhatnak olyan szakdolgozók részére is, akik csak időszakosan, például helyettesítőként tartózkodnak az intézményben, esetleg többnapos továbbképzésre érkeznek a nyíregyházi kórházba, és erre az időre szálláshelyet igényelnek.

Hirdetés
Hirdetés