Hirdetés

Balesetben elhunyt hallgatóját gyászolja a Nyíregyházi Egyetem

szabolcsihir.hu

2022.12.08. 18:22

Balesetben elhunyt hallgatóját gyászolja a Nyíregyházi Egyetem
Fotó: Facebook/Nyíregyházi Egyetem

Tóth Kinga az NB I-ben röplabdázott.

Hirdetés

Gyertyagyújtással emlékeztek december 8-án, csütörtökön a Nyíregyházi Egyetemen az egy nappal korábban autóbalesetben elhunyt hallgatójukra, Tóth Kingára.

A felsőoktatási intézmény Facebook-oldalán azt írják:

Megrendülten, és mély fájdalommal kaptuk a hírt, hogy szeretett hallgatónk, Tóth Kinga a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének testnevelő tanár mester szakos hallgatója, az egyetem röplabdacsapatának oszlopos tagja, tragikus hirtelenséggel autóbalesetben életét vesztette. Az emlékező barátok, hallgatótársak, tanárok, ismerősök kegyeletüket az egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének bejáratánál rótták le ma kora este, ahol gyertyagyújtással és egy szál virággal emlékeztek Kingára... az egyetem hallgatójára, sportolónkra, aki számos egyetemi bajnokságon juttatta a legjobbak közé az egyetem röplabda csapatát. Tóth Kinga 24 éves volt, emlékét megőrizzük.

Tóth Kinga a tragikus balesetig a debreceni DSZC-Eötvös DSE csapatának játékosa volt, korábban pedig Nyíregyházán röplabdázott. A fiatal sportoló, egyetemista a december 7-én délelőtt, a 4805-ös úton, Ebes és Hajdúszovát között történt balesetben vesztette életét.  

Hirdetés

Hirdetés