Hirdetés
Hirdetés

6 ötlet, amivel vihetünk egy kis csavart a lakás dekorációjába

Borsodihír | 2024. 10. 05. | 08:14:39
XXX
6 ötlet, amivel vihetünk egy kis csavart a lakás dekorációjába
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbbünk számára otthonunk az a hely, ahol bátran kifejezhetjük önmagunkat, szabadon engedhetjük a fantáziánkat és a belső tereket úgy alakíthatjuk, ahogy csak szeretnénk. Idővel persze megunhatjuk az aktuális dekorációt, ilyenkor merül fel az újítás gondolata. De mit tehetünk akkor, ha szeretnénk egy kis izgalmat vinni a belső terekbe, néhány látványos trükkel dobnánk fel a lakásunkat de kifogytunk az ötletekből? Merítsünk ihletet az alábbi tippekből!

1. Speciális falfestés

Ki mondta azt, hogy a falaknak feltétlenül egyszínűeknek kell lenniük? Ha rendelkezünk egy kis rajztehetséggel, ragadjunk ecsetet és dekoráljuk a falakat kedvünk szerint, akkor sincs azonban probléma, ha nem vagyunk ilyen szerencsések. Keressünk különleges stencileket – választhatunk virágmintákat, egy városi látképet vagy éppen geometriai alakzatokat –, vásároljuk meg a nekünk tetsző festéket és már kezdhetjük is az alkotást. Ehhez a feladathoz kézügyességre sincs szükség, csak arra figyeljünk oda, hogy a stencileket a használati utasításnak megfelelően ragasztjuk fel, így semmilyen gond nem merülhet fel.

2. Fényképfal

A galéria- vagy fényképfal sokaknak ismerős lehet az amerikai filmekből: ha van egy szabad falfelületünk, azt teleaggathatjuk a kedvenc képeinkkel, ezáltal pedig egy teljesen egyedi dekorációt hozhatunk létre. Először is válasszuk ki a fotókat és keretezzük be őket: használhatunk ugyanolyan darabokat, ha azonban eklektikus hatást szeretnénk elérni, bátran válogassunk a különböző méretek és színek közül. Nagyon fontos, hogy tervezzünk előre, így nem kell feleslegesen lyukakat fúrni a falba: a fotókat terítsük magunk elé, és találjuk ki, hogy mi hova kerüljön. Ezután jelöljük meg a képek helyét egy filctollal, majd kezdődhet a galéria kialakítása.

3. Különleges polcrendszerek

Tárolóhelyre minden lakásban szükség van, a hagyományos polcok helyett azonban válasszunk speciális megoldásokat: azokat egy kötél segítségével a mennyezethez rögzíthetjük, polcrendszerré alakíthatunk egy régi létrát vagy a különleges vizuális hatás kedvéért választhatunk lebegő polcokat is. Ezekre kerüljenek a kedvenc dísztárgyaink, könyveink és növényeink, és már készen is van a tökéletes dekoráció.

4. Élő dekoráció

Ha halakat tartunk, ne rejtsük el őket egy sarokba, hiszen medencéjükből tökéletes, természetközeli hangulatot árasztó kiegészítőt varázsolhatunk. A különböző színű LED lámpák segítségével hangulatos víz alatti atmoszférát teremthetünk, amit a gondosan megválasztott akvárium dekoráció tehet teljessé.

5. Egyedi térelválasztó

A kis lakásokban nagyon fontos a megfelelő helykihasználás, hiszen egy szoba gyakran több funkciót is betölt. A nappalit egyszerűen és kreatívan leválaszthatjuk a hálószobától vagy éppen a konyhától egy saját magunk által tervezett polcrendszer segítségével, melynek további előnye, hogy nem sötétíti be a helyiséget. Készíttethetünk különböző szélességű és magasságú polcokat is, így azokon helyet kaphatnak a könyvek, a vázák, a dekoratív dísztárgyak és a növények is.

6. Régi bútorok újrahasznosítása

Nem feltétlenül kell új dolgokat vásárolni ahhoz, hogy feldobjuk otthonunk hangulatát. A megunt szekrényeket, asztalokat mi magunk is újjá varázsolhatjuk egy gyors festéssel, de ha elég kreatívak vagyunk, különlegesebb dolgokat is létrehozhatunk. Egy régi ajtóból egyedi dohányzóasztalt készíthetünk, a raklapokból gyönyörű kerti bútorokat hozhatunk létre, a boroshordók éjjeliszekrényként is szolgálhatnak, a leharcolt ládákból pedig dekoratív dobozokat vagy virágtartókat alkothatunk. Ezzel a módszerrel megmenthetjük azokat a régi bútordarabokat, melyekhez szép emlékek fűznek minket, de a jelenlegi állapotukban már nem tudnánk hasznukat venni.

Csak egy jó ötletre van szükség

A lakás dekorálása nem feltétlenül kell, hogy drága vagy bonyolult legyen. Néha elég egy kreatív elképzelés, egy kis festék vagy néhány akvárium dekoráció ahhoz, hogy különleges, egyedi bútorokat és kiegészítőket hozhassunk létre, melyek valóban tükrözik a személyiségünket. Ezek a kis változtatások nemcsak a helyiséget dobják fel, de a hangulatunkat is, érdemes tehát időnként egy kicsit megújulni!

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Kölesgolyót vonnak ki a forgalomból
Kölesgolyót vonnak ki a forgalomból
Csak a sajtos-hagymás ízesítésű termékre vonatkozik.
Az újraélesztés napja: bárkiből lehet hős
Az újraélesztés napja: bárkiből lehet hős
Az elmúlt évben a mentők 2400 embert élesztettek újra sikeresen.
A Semmelweis HELP segíthet, ha baj van
A Semmelweis HELP segíthet, ha baj van
Hasznos mobilapplikáció felnőtteknek.
Hetedik alkalommal lehet pályázni a Richter Anna-díjra
Hetedik alkalommal lehet pályázni a Richter Anna-díjra
Az elmúlt hat évben a díjjal 32 hiánypótló ötlet megvalósítását tették lehetővé.
Egyre több a koronavírusos, az oltásra azonban még várni kell
Egyre több a koronavírusos, az oltásra azonban még várni kell
Hetente 1304 orvosi körzet adatait elemzik.
Kocsibeálló-betonozás
Kocsibeálló-betonozás
Mennyibe kerül a kivitelezés 2024-ben?
Növekvő kiberfenyegetés az egészségügyben
Növekvő kiberfenyegetés az egészségügyben
Az implantátumok hálózatba kapcsolása új veszélyeket rejt.
Folytatódhat a tiszai vízi turizmus fejlesztése, ami Szabolcs vármegyének is jó hír
Folytatódhat a tiszai vízi turizmus fejlesztése, ami Szabolcs vármegyének is jó hír
Vonzó üzleti lehetőséggé kellene tenni a vízitúrázókhoz kötődő szolgáltatásokat.
Rózsaszín október: a mellrák korai felismerése életet menthet
Rózsaszín október: a mellrák korai felismerése életet menthet
Ha mindenki részt venne a szűrésen, akkor 2800-zal több kezdeti stádiumban lévő emlődaganatot lehetne kiszűrni.
Hirdetés